Flere norske overnattinger

Publisert Sist oppdatert

Ill.foto: Øyvind Andersen.

Tallet på norske overnattinger økte med 4 prosent fra februar i fjor. Tallet på utenlandske overnattinger økte med to prosent, som følge av en økning for hyttegrendene.

 

Flere norske hotellovernattinger
Det var 1,31 millioner overnattinger ved norske hotell i februar 2005, som er 1 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Tallet på norske hotellovernattinger økte med 3 prosent, mens tallet på utenlandske overnattinger tvert i mot gikk ned med 3 prosent sammenlignet med februar i fjor.

Dette er det høyeste tallet på norske overnattinger i februar noen gang, men det er det fjerde laveste utenlandske siden 1990. For eksempel ligger tallet på utenlandske hotellovernattinger for februar i år 23 prosent lavere enn i februar 1995.

Campingplassene hadde 161.000 overnattinger i februar i år, mot 148.000 i samme måned i fjor. Dette er en økning på 9 prosent. Tallet på norske overnattinger økte med 14 prosent, mens tallet på utenlandske gikk ned med 24 prosent.

Etter årets to første måneder har det vært 2.9 millioner overnattinger ved norske overnattingssteder. Dette er 4 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Økning i Sverige i januar
Tallet på overnattinger ved svenske overnattingssteder var 1,75 millioner i januar 2005, som var en økning på 4,5 prosent sammenlignet med januar 2004. Svenske overnattinger stod for 79 prosent av overnattingene, mens overnattinger fra Norden ellers stod for nesten 8 prosent. I Norge stod norske overnattinger for 72 prosent av totalen, mens overnattinger fra Norden ellers stod fro 17 prosent.

(Kilde: Statistisk Sentralbyrå)

Thumbnail Image: