Beste nordiske kokk kåres på Scandic
I september setter Scandic de fire nordiske finalerettene på menyen. Deretter blir det opp til gjestene å kåre den endelige vinneren, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.
Med dette tar hotellkjeden et ytterligere skritt for å tilby gjestene et sunt alternativ når de er ute og reiser. En ny meny bestående av sunne matretter skal utvikles. Til dette får Scandic hjelp av de beste ekspertene på området – sine egne kokker. Målet er å finne en nordisk vinnerrett.
Kokkene har fått i oppdrag å utvikle en rett som kan lages for individuelle gjester så vel som en hel bankett. Bidraget skal inneholde mindre salt, fett og sukker, og gjerne være fiberrik og full av vitaminer.
En jury bestående av restaurantsjefene i hvert land skal velge ut én rett per land, som deretter vil bli servert Scandics gjester i løpet av høsten. Retten som selger best går av med seieren.
– Mange av gjestene våre er mye på reise. De er avhengig av mat som andre lager – på flyet, toget og flyplassen, eller på hotellene våre. Uansett om man reiser i jobben eller bor på hotell i ferien vil vi tilby gjestene valgfrihet på menyen og tilrettelegge for en sunn livsstil. Vi tror at våre egne kokker er de beste på å utvikle akkurat en slik meny, sier Freddy Bruu, ansvarlig for mat og drikke for Scandic i Norge.
Kokkekonkurransen er en del av Scandics målsetning om å bli det sunneste selskapet i reiselivsbransjen. Det interne engasjementet er stort, og hvert hotell er aktivt involvert i å utforme sin egen helseplan.
Fra før har Scandic et samarbeid med Bama om lunsjkonseptet En Grønnere Dag.
Tidligere i år lanserte også Scandic en egen treningskanal på rom-TVene. Hotellkjeden har videre sykler og gå-staver til utlån på alle hotellene, samt kart over nærområdet, slik at det skal være enkelt for gjestene å komme seg ut på tur.
Den endelige vinneren får en reise til matmetropolen Paris.
(Kilde: Pressemelding fra Scandic)