Fikk 300 000 i bot etter dødsbrann

Publisert Sist oppdatert

Politiets etterforskning viser at Hovden Høyfjellsenter hadde mangelfulle rutiner for kontroll med røykvarslerne i utleiehyttene, skriver Fædrelandsvennen.

- Utleier plikter å utføre risikoanalyser og ha rutiner som ivaretar brukernes sikkerhet. Rutinene må også omfatte regelmessig kontroll og vedlikehold av brannsikringsutstyret, sier avdelingsdirektør Tor Suhrke i DSB.

Det er samme krav til brannsikkerhet i fritidsboliger og utleieboliger som for permanente boliger. Det vil blant annet si:

- røykvarsler som fungerer

- tilstrekkelig slokkeutstyr

- gode rømningsveier

- Alle boliger skal ha minst en fungerende røykvarsler eller brannalarmanlegg. Slikt utstyr redder årlig minst 10 mennesker fra branndøden. Varslingsutstyr hindrer ikke at brann bryter ut, men skal sørge for at personer vekkes og kan komme seg i sikkerhet på egen hånd, sier Suhrke.

I løpet av de siste fem årene har det vært nesten 600 branner i fritidsboliger her i landet. Mange av brannene oppstår om natten, og kan få tragiske følger. Bar ild i forbindelse med piper og ildsteder, samt levende lys og askebeger er klart hyppigste brannårsak. (Kilde: www.dsb.no)

Thumbnail Image: