Med støv på hjernen

Publisert Sist oppdatert



Innen renhold har det skjedd en revolusjon de siste årene. Nå begynner det å bli meget lenge siden vaskefilla fikk fyken. Profesjonelle renholdsmetoder, maskiner og produkter oversvømmer markedet og enhver overflate har fått sitt rengjøringsprodukt.

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen, gir man en overflate feil behandling kan resultatet bli krakelert eller skjoldet. Ingen av delene virker særlig tiltalende, vi vil jo at hotellet skal være 100 % innbydende til enhver tid.

Kunnskap er viktig

Renholdere må holde tunga rett i munnen når de vasker, ellers kan det lett gå galt. Det er en jungel av vaskemidler og rengjøringsmetoder for ikke å glemme renholdsmaskiner å forholde seg til. Skaffer du deg fagbrev får du tittelen renholdsoperatør, og da har du gjennomgått opplæring innen kjemi, fysikk, økologi og mikrobiologi. For å nevne noe. Du vet også noe om ergonomi slik at rygg og skuldre ikke blir utslitt.

Feilvask

Fremdeles blir gulv og møbler ødelagt av vask. Særlig tar overdreven bruk av vann knekken på mange tre- eller laminatgulv. Lakken tåler ikke vann, det beste er rengjøring med lett fuktet microfiberklut. Spray på vaskemiddel på særlig gjenstridige flekker. Visste du at et gram av microfiberkluten i teorien skal kunne strekkes ti kilometer for at det skal kunne kalles mikrofiber?

Hovedregelen for gulvvasken er å fjerne det som er tørt med tørt og det som er vått med vått, men husk at du uansett skal være forsiktig med vann og grønnsåpe på laminat- og tregulv. Vann som renner ned i skjøtene mellom platene vil etter hvert vise seg som mørke striper rundt dem. I tillegg risikerer du at underlaget begynner å svelle.

Vrien gummi

Gummibelegg kan by på utfordringer. Hvis du er riktig uheldig har gulvet allerede blitt innsatt med tradisjonell polish og er blitt helt umulig å holde pent. Hos Premiær Produkter har de tatt konsekvensen av dette og kommer med den reddende gulvengel. Du bruker et middel som forsegler gummibelegget uten at det krakelerer slik tradisjonell polish kan forårsake. Produktet er en såkalt ikkemetalisert bonevoks som hindrer at skitt setter seg fast i belegget. Moppen sklir også lettere over gulvet, det betyr raskere renhold og god økonomi. Voksen skal være ferdig herdet etter 96 timer og da kan gjestene søle så mye de orker, flekken forsvinner.

Maskin på gulvet

En liten praktisk rensemaskin er nå kommet på markedet. Den bærer det klingende navnet Puzzi 8/1 C og er ypperlig for gjesthus og hoteller. Den er konstruert for rensing av møbler og flekkfjerning på tepper. I følge leverandøren skal den fjerne både vond lukt og stygge flekker. Vann og rengjøringsmiddel sprayes på ved hjelp av et håndmunnstykke. I samme operasjon suges skittent vann opp igjen. Maskinen har utagbar tank som rommer 8 liter. Det skal holde til et areal på ca 15 kvadratmeter. Vekten er også liten, kun ca. 9 kilo.

En annen liten nykommer på gulvvaskefronten er Genie B. Denne maskinen er utstyrt med et nalsystem som følger maskinens bevegelser helt inn i hjørner og helt inn til listverk. Disse funksjonene er noe som sparer deg for ekstra arbeid i etterkant. Maskinen er batteridrevet, vasker og suger tørt og tankkapasiteten rekker til vask av 300 kvadratmeter.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS