Varme dager med lett hvitvin
Hvitvinskonsumet i Norge stiger i takt med gradestokken. I de varme sommermånedene kan Lindemans Early Harvest Crisp Dry White være et godt alternativ til vanlig hvitvin. Med en alkoholandel på 9 prosent og et kalorinivå som er 30 prosent lavere enn i vanlig vin, reduseres både hodepinen dagen derpå og kalorinntaket.
Lindemans Early Harvest Crisp Dry White er nummer to i rekken av lettviner fra Lindemans på det norske markedet. I januar ble rødvinen Early Harvest Shiraz lansert, og den er nå tilgjengelig på nærmere 40 vinmonopol over det ganske land. I tråd med grunnleggeren av Lindemans-vingårdene, Dr. Henry Lindeman, filosofi, er vinene lettdrikkelige og fruktige med bløte tanniner.
Lindemans Early Harvest Crisp Dry er en tørr vin laget på druer fra Murray Darling-området i Australia. 2007 var et år med varmt vær, noe som ga frukt med god modenhet. Vinen er laget av druetypene Verdelho, Chardonney, Semillion, Colombard og Riesling. Fargen er blek gul med grønne undertoner. Aromaene er av tropiske frukter og fersken. Passer godt til sommerlige salater, sjømat eller lette kyllingretter. Vinen nytes best ung.
Australsk vin er den kategorien som øker mest i Norge. Fra 2006 til 2007 var det en økning på 30, 5 prosent for australsk rødvin og 20,5 prosent for hvitvin. Lindemans-vinene har slått særlig godt an i det norske markedet, og Lindemans Shiraz Cabernet 2006 på kartong er blant Norges mest solgte viner.