Nyheter fra Vinhuset NoFra AS

Publisert Sist oppdatert
Hvitvin :
Die Kroon Droe Wit 2006 (ny årgang) Western Cape, Sør-Akrika

Produsent: DELTA FIJNE WIJNEN
Druer: 85% Chenin Blanc / 15% Riesling
Beskrivelse : Gul-grønn brilliant farge. Nydelig fruktig aroma av
friske, hvite sommerfrukter med hint av sitrus. Frisk, fyldig, tørr, og langvaring avslutning
Anbefales til : Aperitiff, salat, lette måltider og sjømat.

Domaine de Joy l’Etoile 2006 (nyhet mai 07) Vin de Pays des côtes de Gascogne

Produsent: Domaine de Joy / Rolland Gessler
Druer og beskrivelse: Oppskriften til denne stjerne («etoile» på fransk) er basert på lang tradisjon, håndverkeri og kunst samt på tre viktige druer.Å få frem frukt, exotism og eleganse via Colombard (50%), tilsette en «touch» av Ugni-Blanc (25%) og gi litt fedme, og til slutt få strukturen og friskhet med Gros Manseng (25%).
Anbefales til: Denne vinen skal nytes ung, som Apéritif eller servert til havets delikatesser.Og det har vakre Norge mange av. Anbefalt ved sjøenog alltid i godt selskap! Santé «L’étoile» kommer til å stråle og kaste litt glans over dine sommernetter og fungerer også godt, under kaldere tider, som en forlengelse av sommer i glasset. Og det trenger mann av og til i Norge!

Château de l’Isolette Blanc 2005/2006 (ny i basis – ny årgang fra mai)
AOC Côtes du Luberon/ Vallée du Rhône – Frankrike
Côtes du Luberons vinmarker ligger i departementet Vaucluse i Provence på grensen til Rhône. Vinstokkene vokser på et tørt og kalkrikt jordsmonn hvor klimaet er varmt og solrikt. De røde vinene fra området er normalt middels fyldige. Syrah og Grenache er de viktigste druene.

Produsent: Château de I’Isolette.
Château de l’Isolette ligger mellom Bonnieux og Apt, og er kjent som en av de ledende produsentene av eikelagret rødvin i området. Navnet ”Isolette”kommer fra et fransk/provensalsk ord og betyr ”ensomhet”.
Farge: Lys, krystallaktig farge med flotte sommerlige glimt og noe grønne nyanser.
Nese: Stor og frisk fruktighet (eple og hint av tropiske frukter, lime, litt banan), blomster (nyperoser, hagertorntrær), og bæraktige dufter (stikkelsbær) som bringer sommeren med seg langt inn i den norske høsten.
Smak: Rund og smaksrik. Varierende nyanser og flott fruktsødme. Frisk og lang balanse i ettersmaken.
Druer: 30% Marsanne, 30% Roussane, 25% Grenache Blanc, 15% Clairette.
Anbefales til: Fisk og sjømat, lette retter. Eller når som helst på dagen - uten mat!

Chablis Chausseron 2005 - BiB 3 liter (ny årgang)
Chablis AOC -Burgund
Produsent: Les Celliers des terres de France
Druer: 100% Chablis
I Chablis produseres noen av verdens mest populære hvitviner og eneste tillatte hvitvinsdrue er Chardonnay. Kun i Chablis gir denne druen en hard, men allikevel behagelig smak av mineraler, stein og grønt gress. Det er blant annet jordsmonn av kalkstein kombinert med et kontinentalt klima (kalde vintrer, varme somre) som gjør disse vinene så særegne.
Anbefales til :Sjenerøs og tradisjonsrik vin som passer til forretter, skalldyr, fisk, gåselever, snegler og lyst kjøtt. Drikkes også gjerne til chèvre og gruyère

Château des Armuseries 2004 (Ny årgang)
AOC Vouvray – Loire/Frankrike
Produsent: Château des Armuseries Demi-sec
Druer: 100 % Chenin Blanc
Øye: Dyp strågul farge
Nese: Svakt søtlig elegant duft med noe mineraltoner.
Smak: Smaken åpner med en forsiktig sødme og en myk og eksotisk fruktkarakter med druens karakteristiske, underliggende krispe syre og mineralitet som kommer fint frem i avslutningen.
Anbefales til: Fyldige fiskeretter, krydret mat. Den er perfekt til patéer og posteier som rillette av svin, gås eller and, servert med en grønn salat med vinaigrette.

Rødvin
Le chai des chartrons 2006 (nyhet mai )
Vin de Pays des coteaux d’Aumelas
Produsent: Vignerons de la vicomté
Druer: 40 % Merlot, 25 % Grenache noir, 25 % Carignan, 10% syrah

Les Chartrons er bydelen langs elven Garonne og er Bordeaux's historiske vinhjerte. Alle "négociants", vinhandlere, hadde kontorene sine der. Kasser og tønner ble fraktet på båter, som ventet på kaien utenfor " les chais" varehusene. En "négociant" må ta hensyn til universelle og tidløse verdier. Derfor leter jeg etter ærlige viner som representerer det beste fra sitt distrikt. Vinens personlighet bærer preg av det lokale jordsmonnet, klimaet og druene. De beste produsentene klarer å kombinere tradisjoner, moderne teknikk og ydmykhet. Jeg har valgt denne vinen fra en produsent som deler min filosofi.

Anbefales til: Aperitif, fisk, lys kjøtt, fugl, grill, sommer
Sélection Cabernet Sauvignon 2005 (ny årgang)
AOC Pays d’Oc - Languedoc
Produsent: Jerome Girard Oenologie
Druer: 100 % Cabernet Sauvignon
Øye: Rik rødfarge med dyplilla glimt.
Nese: Fullmoden Cabernet Sauvignon med velmarkerte dufter fra bjørnebær og andre mørkerøde, modne bær.
Munn: Modne bær og frukt. Myk og rund med behagelig avslutning. Skiller seg ut fra årgangen med sin konsentrasjon.
Anbefales til: Grillet kjøtt, kraftige kjøttretter og vilt med saus.

Chantovent Cabernet Sauvignon 2005
AOC Pays d’Oc - Languedoc
Produsent : Chantovent
Druer: 100% Cabernet (6 til 9 måneder på eikefat)
Sukker : 2,5 g/l
Alk. 13 %
Øye/Nese/Munn : Nydelig brilliant brubinrød farge. Duft av svak lær og delikat integrert fat, og flotte røde frukter dominerer ( solbær) med litt krydder (Grønn pepper). Smaken er rik, konsentrert, fruktig, velbalansert og behagelig.
Anbefales til: All round vin som kan drikkes til grill, rødt/hvitt kjøtt, noe ost og lett vilt.
Kan lagres frem til 2012

Reinares Tinto 2005
Vino de la Terra de Castilla / Baskerland (Vitoria)
Produsent : Bodegas EGUREN SA
Drue: 100% Tempranillo
Alk. 13,00 %
Beskrivelse: Intens og konsentrert nese, med aromaer avmoden frukt (plommer, svisker),lær og velintegrert fat. Vinen er strukturert, raffinert, rund, fruktig, krydret ogetterlater en velvære i munnen. Ettersmaken er lang og elegant.

Elixir 2001 (nyhet mai)
AOC Médoc – Cuvée Prestige fra Château Arnaud – Cru Bourgeois supérieur I Médoc
Produsent: Château Arnaud / Theil Roggy
Druer/ Beskrivelse: Elixir er en "spesialvin" produsert på en liten vingård (1 hektar) som ligger mellom Margaux og Saint Julien.
Denne vinen er en blanding av 55% merlot og 45% cabernet sauvignon, og er produsert i bare 6000 flasker.
Den har en meget dyp rød farge og en nese av kirsebærlikør, modne bjørnebær, nymalt kaffe, eikefat og trøffel.
Vinen er rik på smak, veldig rund og konsentrert og har en lang ettersmak.

Livseliksir (hist.) eliksir som mentes å gi livskraft, forlenge livet; drikk som gir sunnhet og styrke
Anbefales til: Vinen passer best til grillet kjøtt (lam, okse, entrecôte) men også til norske retter (pinnekjøtt, lammelår).

Musserende vin
Casabianca Prosecco Brut DOC (nytt parti)
Veneto
Produsent: Venegazzu
Drue: 100% Prosecco
Alk. 13,00 %
Beskrivelse: Lys strågul farge, fruktighet med noe preg av pære og banan.. Ettersmaken er lang og elegant.

Champagne Drappier Carte blanche (nytt parti)
Produsent: Michel Drappier
Druer: 75 % Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 5% Chardonnay.

Ren mineralsk duft med en del frukt som gule epler og modne bær (jordbær, kirsebær, stikkelsbær). Delikat snev av nøtter og sitrus. Myk og lang fruktsmak, modent, balansert anslag, bra mousse, delikate aromaer, avrundet syre og veldig behagelig ettersmak. En tørr, kompleks, velbalansert og frisk champagne.
Anbefales til: Aperitiff med salte canapéer, skalldyr eller fisk.

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS