Ny cider

Publisert Sist oppdatert

Cideren er laget ene og alene på håndplukkede epler - åtte forskjellige sorter – med en blanding av bitre, søte og sure varianter, for å oppnå optimal fylde og balanse. Etter innhøsting blir eplene modnet, raspet og fermentert i temperaturkontrollerte stålfat, før stabilisering. Reserve utgaven blir i tillegg modnet seks måneder på brukte Calvadosfat før tapping. Sideren er ikke tilsatt ekstra gjær eller sukker og har et naturlig alkoholnivå på ca 6 %.

Domaine Dupont Cidre Bouché Fermier 2005
En fersk sider med gyllen farge og aroma av modne epler, appelsin og hint av reglis.
Anslaget i munn er vinøst med rene epletoner, bitter sitrus og hint av reglis.
En god apperitif, som akkompagnement til spekemat eller som alkoholsvakt alternativ til øl og vin.

Domaine Dupont Cidre Reserve 2004
Elegant og moden sider med rendyrket eplekarakter, samt hint av sitron og appelsin. Anslaget i munn er av eple, appelsin, reglis og noe vaniljetoner. Sideren har noe tanniner fra fatmodningen og egner seg godt til mat. Et godt akkompagnement til for eksempel foie gras med eplechutney.


Thumbnail Image: