Funklende sommervin

Publisert Sist oppdatert

Campo Viejo Tempranillo Rosé 2007 er utelukkende fremstilt av druen Tempranillo - kvalitetsdruen som Spania og Rioja-distriktet er mest kjent for. Produsenten bruker ultramoderne teknikk som forenes med etablert vitenskap og lange tradisjoner, og filosofien er å omfavne fremtiden uten å glemme fortiden. Under kyndig overvåking av den anerkjente kvinnelige vinmakeren Elena Adell, har Campo Viejo utviklet en vin som er perfekt for den lyse årstiden vi nå går inn i.

Tempranillo-druene håndplukkes, og gjennom hele prosessen beskyttes druene mot trykk og luft for å sikre et optimalt sluttresultat og en best mulig smaksopplevelse. Vinen har en særegen friskhet og fruktig aroma som gjenspeiles i den jordbærrøde fargen.

Rosévin best som ung
Rosévin er vanligvis ikke tjent med å lagres - jo yngre vinen er, desto friskere blir fruktpreget. Den karakteristiske rosa-røde fargen fremstilles som oftest ved å la most av blå druer gjære med skall i en kort periode, slik at tilstrekkelig fargestoff trekkes ut og tannininnholdet begrenses. Resten av fremstillingen foregår på samme måte som for hvitvin. I likhet med hvitvin, skal også rosévin serveres avkjølt. Mange forbinder rosévin med søte, enkle viner, men hoveddelen av sortimentet på Vinmonopolet består av tørre friske viner.

– Campo Viejo Tempranillo Rosé 2007 er en vin som med sin levende farge og friske og fruktige smak, gir assosiasjoner til sommer, sol og ferietid. I tillegg til å være god som aperitiff og selskapsvin, er den det perfekte tilbehør til lette og sommerlige salater, fersk fisk og til lyst kjøtt, sier Anne Eliasson, produktsjef for vin i Brand Partners.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS