Prestisjepris til Rezidor-sjef

Publisert Sist oppdatert

Marilyn Carlson Nelson, styreleder og tidligere administrerende direktør i den globale hotellgruppen Carlson Rezidor, er en av mottakerne av Oslo Business for Peace Award 2014. Utmerkelsen er den mest prestisjetunge anerkjennelsen en bedriftsleder kan få, og deles årlig ut til enkeltpersoner som har fremmet fred ved å skape felles verdier mellom næringsliv og samfunn.

Carlson Nelson ble nominert av FNs Global Compact for sitt arbeid med bærekraftige virksomheter. Hun har gjennom årene engasjert seg i alt fra å kjempe mot seksuell utnytting av barn, til å hjelpe FNs Global Compact gjennom sin rolle som aktivt styremedlem. De fem vinnerne ble valgt ut av en uavhengig komité bestående av tidligere nobelprisvinnere i fred og økonomi. Prisen ble overrakt på Business for Peace Summit 15. mai på Oslo Rådhus. Trudy Rautio, president og administrerende direktør i Carlson, mottok det prestisjetunge trofeet på vegne av Marilyn Carlson.

Mottakerne av prisen beskrives av Per L. Saxegaard, styreleder i Business Peace Foundation, som «bedriftsledere som gjennom sine aktiviteter og sitt engasjement, på en fremragende måte fremmer sosial og etisk forretningspraksis, og skiller seg ut som et godt eksempel for resten av verden».
- Jeg er stolt av det fredsarbeidet som reise- og hotellbransjen har bidratt med gjennom årene. Det gjelder alt fra jobbskaping til å tilrettelegge for globale virksomheter, og å hjelpe stater med å øke forståelsen for hverandre. Den siste tiden har vi også lagt ned mye tid og ressurser i å beskytte barn mot menneskehandel, sier Carlson Nelson. «Denne prisen er et bevis på at selskaper har gode muligheter til å gjøre verden til et bedre sted, og jeg er veldig stolt.

Under Marilyn Carlsons ledelse, ble Carlson Rezidor det første store nordamerikanske reiseselskapet til å ta et standpunkt mot seksuell utnytting av barn i reiselivsnæringen.

The Business for Peace Foundation ble grunnlagt i 2007 med det formål å inspirere bedriftsledere til å bli mer aktive i arbeidet med å skape felles verdi mellom næringsliv og samfunn. Stiftelsen arbeider for å spre konseptet «Businessworthiness». Konseptet er et virkemiddel for å få bedrifter til å forstå hvordan de kan bygge tillit mot samfunnet, bidra til velstand og tilrettelegge for bærekraftig utvikling.

 

The Business for Peace Foundation samarbeider med the International Chamber of Commerce (ICC), Oslo kommune, FNs utviklingsfond (UNDP), Oslo handelskammer, samt avisen the International Herald Tribune (IHT).