Direktøren sjekker ut etter 50 år

Publisert Sist oppdatert

Gisle Steffensen startet hotellkarrieren med sommerjobb på Sola Strand Hotel. Nå takker han av som direktør.

Steffensen overtook som direktør på Sola i 2002. I løpet av 50 år i bransjen har han også drevet hotell i Karibia og vært sjef ved KNA-hotellet (dagens Radisson Park Inn i Lagårdsveien), Hotel Norge og Grand Hotel Terminus i Bergen – blant annet, skriver Stavanger Aftenblad.

– For meg var hotellbransjen den rette. Jeg ble hektet allerede sommeren 1964, da jeg skrelte poteter til Sola Strand Hotels middagsgjester. Samtidig er det en bransje som krever svært mye. Dette er ikke noe ni til fire-jobb. Hotelljobb er en livsstil. Bransjen er ikke familievennlig, sier Steffensen til avisa.

LES OGSÅ: Feirer 100 år i havgapet

På 1970-tallet var Steffensen delaktig i åpningen av landets første SAS-hotell på Fornebu. Snaut 20 år senere hadde han en finger med i spillet da Oslo Plaza sto ferdig. Og i 1994 organiserte han all innkvartering og bespisning under OL på Lillehammer.

Som direktør for Sola Strand Hotel, som er medlem av De Historiske, har Steffensen merket konkurransen fra de store kjedene. 

– De kan presse oss på pris, men jeg er fast bestemt på at store kjeder aldri kan skape den samme stemningen og atmosfæren som historiske hotell med særpreg, sier veteranen.