Fikk nei til sju etasjer på Youngstorget

Bystyret i Oslo stoppet planene om hotell på sju etasjer ved Folketeaterbygningen.

Publisert Sist oppdatert

Utbygger OBOS og Thon ønsket å rive og bygge nytt og høyt, men onsdag sa Oslo bystyre nei til planene. Dermed blir det ikke hotell i Youngstorget 2, i hvert fall ikke på sju etasjer, skriver osloby.no.

Begrunnelsen er at byrådet ikke vil ødelegge symmetrien på Youngstorget.

Riksantikvaren ønsker å verne og tilbakeføre bygget til det opprinnelige fra 1880, mens Byutviklingskomiteen har gått inn for et tredje alternativ: Rive og bygge et like høyt som i dag, pluss en tilbaketrukket etasje bak et skråtak.

Onsdag kveld sa bystyret ja til komiteens forslag. Dermed får ikke eierne bygge hotell på syv etasjer. Bystyret er riktignok ikke imot planene om hotell, men vil ikke tillate at bygningen blir høyere enn det den er i dag.

Forslaget fra OBOS/Thon er syv etasjer totalt, med to tilbaketrukne etasjer. Vedtaket i går ble med fem etasjer og en loftsetasje med skrått tak. Gesimshøyde på fasaden mot torget er lik på begge alternativene.

Det var bare Frp som stemte i tråd med eiernes interesser.

- Vi må lage et nytt skisseforslag og presentere det for hotellkjedene. Hvis ikke det er mulig å drive hotell rasjonelt nok, blir det sannsynligvis et kontorbygg med publikumsrettet virksomhet i 1. etasje, sier eiendomsutvikler Kjell Bjørke i OBOS

 

 

Powered by Labrador CMS