Hotellstriden på Youngstorget er avgjort

Naboen til Folketeaterbygningen skal rives. Det har Staten bestemt.

Publisert Sist oppdatert

Mens utbyggerne OBOS og Thon ville rive og bygge nytt og høyere enn det gamle, ville Riksantikvaren verne Youngstorget 3 tilbakeføre fasaden til det opprinnelige fra 1880, skriver osloby.no.

To ulike konsulentrapporter konkluderte med henholdsvis riving og ikke riving. I mai fikk Byutviklingskomiteen gjennomslag for et tredje alternativ: Å rive det som står der i dag, men tillate et bygg som er like høyt, pluss en tilbaketrukket etasje bak et skråtak. Nå har statsråd Jan-Tore Sanner i Kommunal- og moderniseringsdepartementet gitt oslopolitikernes vedtak sin velsignelse.

LES OGSÅ: Fikk nei til sju etasjer på Yougstorget

- Vi vedtok at det kan rives fordi forfatningen er så dårlig at det som skal bevares ville bare vært et skall. Hvis man tar en titt på huset og første etasje, ser man ikke en 1880-tallsgård, men et butikklokale fra 70-tallet, sier Oslos byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (h).

Bystyret vedtok at nybygget skal være fem etasjer høyt, med tilbaketrukket tak i tillegg, og tilpasses resten av bygningene på Youngstorget, både når det gjelder fasadeutforming, materialvalg og fargebruk.

 

OBOS og Thon, som eier bygget, har tidligere uttalt at de er usikre på om det er økonomi i hotelldrift dersom de ikke får bygge syv etasjer. Nå mener de at også slik drift er mulig på grunn av beliggenheten.

Powered by Labrador CMS