– Driver hotell ulovlig

Hotellet StayBergen R5 driver uten tillatelse, mener Bergen kommune.

Publisert Sist oppdatert

– Søknaden er per i dag ikke godkjent. Blir bygget brukt som hotell, er det uheldig, sier byggesakssjef Petter Wiberg i Bergen kommune til Vest24.no. Han sier søknaden mangler nødvendig dokumentasjon om bygget som huser det nye, selvbetjente hotellet StayBergen R5.

Ifølge Vest24.no har hotellet tatt imot gjester en stund. Gjester har skrevet anmeldelser etter opphold ved hotellet på hotels.com og booking.com siden 20. september, men daglig leder Christian Gulbrandsen i driftselskapet Stay Hotels AS uttaler til samme nettsted at han ikke kjenner til den manglende godkjenningen.

Tiltakshaver for søknaden om bruksendring er eiendomsselskapet Rosenkrantzgaten 5 AS, mens A/Stab AS står bak søknaden om bruksendring.

Arne Christian Landsvik i A/Stab AS sier til Vest24.no at det i forbindelse med at søknaden ikke ble behandlet, har oppstått en misforståelse med leietakeren i bygget som likevel tok eiendommen i bruk til utleie til overnatting. Landsvik sier hotelet skal stenges for gjester til alle tillatelser er i orden.

Powered by Labrador CMS