Snøhetta-luksus i Lofoten

Skal bygge operahotell på 11.000 kvadratmeter i havgapet.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet i Sørvågen i Moskenes kommune er i en tidlig fase og finansieringen er ikke på plass, men byggingen av Lofoten Opera Hotel forventes å starte i løpet av året, skriver arkitektnettstedet Dezeen.

– Rorbuer og hoteller som finnes i dag er for enkle og mange vil bo litt mer luksuriøst. Dette blir et hotell for å bo på, ikke bare vente på flyet, sier grunneier og lokal samarbeidspartner Øivind Arntzen i Sørvågen til NRK.no.

Bygningen skal inneholde en blanding av hotellokaler og leiligheter. Det skal også være spafasiliteter, sjøbad, turområder og et amfiteater knyttet til bygget. Hele tomten skal være som en stor scene, derav navnet Opera.

– Det blir dyrere enn vanlig, men med større opplevelser, sier Arntzen og mener dagens direkteruter fra Dubai til Oslo er et eksempel på at verdens pengesterke ikke har lang vei til Lofoten.

 Hotellet skal slynge seg om en indre gårdsplass, og tilby utsikt mot Norskehavet i flere himmelretninger. Den organiske formen er ment å åpne og beskytte på samme tid.

Prosjektet har en kostnadsramme på 350–400 millioner kroner, og målet er å starte byggingen allerede i år. Grunnarbeidet på tomta er gjort og reguleringsplanen godkjent av kommunen. Ifølge Arntzen mangler byggetillatelse og anbud fra entreprenører mangler, noe han omtaler som formaliteter.

 

 

 

Powered by Labrador CMS