Toppkokker i prestisjefull konkurranse

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Geir Magnus Svae fra Drammen og Christer Rødseth fra Aurskog representerer Norge i Global Chefs Challenge. Kokkekonkurransen  går av stabelen på verdenskongressen for kokker, WACS som i år arrangeres i Daejeon, Sør-Korea.
 

Frem til finalen i Korea har det vært syv finaler i WACS regionene globalt. Nå gjenstår det syv lag som skal tilberede fire retter til 12 personer i løpet av vel fem timer. Maten skal serveres på fat fra den norske produsenten Figgjo.


Geir Magnus Svae er manager på Det norske junior-kokkelandslaget og er kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell i Vikersund. Christer Rødseth er også på junior-kokkelandslaget jobber til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.
I dommerpanelet sitter den norske kokken Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug.


Konkurransen starter kl. 2400 norsk tid. Global Chefs Challenge blir av kokker ranket som svært prestisjefullt, og er en viktig pekepinn på nivået hos de ulike landene som deltar. – I dag gjør vi de siste forberedelsene til konkurransen, skaffer råvarer og pakker utstyr vi skal bruke. Vi føler oss godt rustet for morgendagen, sier Svae.


Neste Global Chefs Challenge blir arrangert i Norge i 2014.
Den internasjonale kokkekongressen WACS i Korea, kommer til Norge og Stavanger i 2014, og det er ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta. – Vi i WACS 2014 og Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL, er her for å invitere verdens kokker til Norge. Vi får god respons på vår Norgespromotering, og vi har store forventninger til deltakelsen i Stavanger 2 til 6 juli om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL president Kristine H. Hartviksen.


De har med seg en helt fersk film som viser norsk landbruks- og sjømatnæring, og ikke minst fjordene som Norges fremste turistmål. - Vi benytter anledningen til å promotere både norsk sjømat, landbruk og turisme i forbindelse med WACS 2012 kongressen i Korea. Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Innsatsen gjør vi nå for å få 1000 kokker til WACS Stavanger 2014, opplyser de to.
 

Main Image:
Thumbnail Image: