Nytt messetilbud for kurs og konferanser

Publisert Sist oppdatert

Hun ser fram til å møte bransjen for første gang på Lillestrøm i april. Vi skriver første gang, for går det som Andersen vil blir dette en årlig foreteelse på Lillestrøm.

- Vi i easyFairs er ingen noviser i dette markedet, men vi er ferske i Norge. Dette blir vår andre messe her i landet, sier Andersen som til daglig befinner seg på arrangørens hovedkontor i Gøteborg.

Lene Andersen i easyFairs er fornøyd med responsen på den nye messen på Norges Varemesse på Lillestrøm.

- Vår filosofi er å arrangere enkle messer med stort sett de samme konsepter over kort tid slik at det blir minimale kostnader for både utstillere og besøkende. Vi gjør det enkelt med en fast standopplegg og de samme malene i hele Skandinavia, forteller Andersen. easyFairs arrangerer pr i dag messer i Norge, Sverige og Danmark, og til høsten står Finland for tur. Firmaet, med internasjonalt hovedsete i Belgia, arrangerer messer for de fagområdene som ønsker det, men deres største område er pakk og emballasjemesser.

Milliardmarked

- Konferanse-, arrangements- og forretningsreisebransjen er i dag et milliardmarked i stadig vekst. Virksomheter har i våre dager et enormt behov for å arrangere ulike typer møter, både internasjonale og nasjonale. Møtene må være profesjonelt lagt opp og skape en helhet for virksomheten. Denne utviklingen er under sterk vekst. Derfor er det i dag et stort behov for en møteplass der leverandører og kjøpere kan treffes for å diskutere kreative og effektive løsninger i fellesskap, mener Lene Andersen.
- Vi har som mål at easyFairs Konfex og Events skal bli Norges viktigste møteplass der hoteller, konferansesentre, reisebyråer, eventbyråer, cateringleverandører og andre kan treffe de viktigste beslutningstakerne, på et todagers arrangement til en lav pris. Møter er en viktig del av å bygge en virksomhets image og kultur. easyFairs har spesialisert seg på å arrangere denne typen av profesjonelle messer for møtebransjen i Sverige, Norge og Danmark. Fordelen for våre utstillere er at samme konsept brukes i alle land, så synergien mellom aktiviteter, talere, markedsføring og andre innsatsfaktorer kommer til å bli betydelige. Til messen på Lillestrøm kommer blant andre Kevin Cottam og skal lære bort noen knep for å få en best mulig event. Totalt er easyFairs Konfex og Events Skandinavias største og viktigste messe for hele møtebransjen.

Positiv bransje

Lene Andersen melder om positive reaksjoner fra bransjen.

- Når vi ringer og forteller om messen er utstillerne som regel veldig positive og vil ha mer informasjon. De synes det er et flott initiativ å samle bransjen på denne måten. Det eneste noen reagerer på er at det går samtidlig som Norwegian Travel Workshop på Lillehammer. For våre selgere virker det som at både store kjeder og små enmannsbedrifter synes det er vel investerte penger og ser fram mot messen, avslutter en prosjektleder som gleder seg til dagene på Lillestrøm.

Som samarbeidspartner til messen har easyFairs valgt MPI og Hotellmagasinet. MPI er Meeting Professionals International, mens Hotellmagasinet holder du i hånden.

- Vi gleder oss til å jobbe med denne messen og en bransje som vi vet er krevende, men spennende og morsom, sier administrerende direktør Pål Engeseth i Reed Business Information Norway, som utgir Hotellmagasinet. Hotellmagasinet skal blant annet ha ansvaret for messens katalog. 

Thumbnail Image: