Kontaktsenter og vindu mot verden

Publisert Sist oppdatert

- Vi vant anbudet på leveransene av dekketøyet til deler av den nye Wembley allerede i 2006, sier Figgjos Helene Seglem, hun er area sales manager for Figgjo i England. Sammen med to andre bemanner hun Figgjos stand i de fem dagene messen varer.

- Denne messen er viktig for oss for å nå ut til nye markeder. Ingen andre messer har så stor internasjonal tilstrømning som Hotelympia. Her kommer det folk fra hele verden for å se på nyheter og knyte kontakter. Vi mener denne messen har vært nøkkelen til å få leveransene som nå er på gang i Dubai, smiler Helene Seglem. Allerede den første dagen på messen er Figgjos navn på leppene til de mange kokkene som konkurrerer.

Figgjos Helene Seglem sammen med Tobias Pfister og Etienn Karner fra Jurmeiah Culinary Team og overdommer Kevin Viner.

I ”kjøkkenavdelingen” går nemlig konkurransen Figgjo Masterclass av stabelen. Her skal kokker fra flere land konkurrere om å bli best. Seieren går til teamet fra Dubais Jumeirah Hotel. Kjeden eier blant annet verdens flotteste hotell – Burj Al Arab – og kokkene på hotellene har sitt eget team der de prøver og feiler og lager nye retter, samt at de drar rundt i verden og konkurrerer.

SERVIETTER

På en stand finner vi en morsom og hyggelig italiener som lever av å reise rundt å lære folk å brette servietter. Han har til og med skrevet bok om det. Han er opprinnelige italiener og babler i vei på en sjarmerende blanding av engelsk og italiensk.

- I denne boken finner du oppskrifter på hvordan man kan brette servietter. Den er til og med laget for de med lesevansker for her er det kun bilder og tegninger og veldig får ord, sier Luigi Spotorno.

For dem som sliter med å få serviettene til å se ut som hans kreasjoner i boka har han opprettet en egen helpline. Som han bemanner selv – døgnet rundt.

- En gang ringte de fra et TV-show i USA og skulle ha hjelp. De brydde seg lite om at klokken var 0500 på morgenkvisten her i England. Jeg måtte bare hjelpe dem, ler Luigi.

De fleste av serviettene i boka er brettet med tøyservietter, men de fleste går å lage med papirservietter også.

På samvittigheten har han blant annet den spesielle servietten som ble brettet til prinsen av Wales, Prince Charles og Camilla Parker Bowles sitt bryllup. Han kommer til gjerne til Norge, både for å underholde og lære bort. Herved er ideen gitt til en serviettleverandør som skal på for eksempel Smak 09.

BESTIKKPOLERING

Hvor mange kjøkkensjefer har ikke brukt timevis på å polere bestikk etter at det har vært gjennom oppvaskmaskiner. Nå har smarte sjeler funnet en løsning. Tidligere har dette vært lite utbredt, men en slik mekanisk poleringsmaskin finnes på noen hoteller her i Norge også. Ved hjelp av varme frø som polerer bestikket, mens det slippes rett fra vaskekurven kommer det ut i andre enden skinnende blankt.

- Vi garanterer at man slipper å polere bestikk med denne maskina, sier Ian Honeywood på standen til Cutlery Polisher Company Ltd, mens han slipper bestikk gjennom maskinen. Honyewood mener at slike maskiner bør brukes av de fleste i det det er vrient å få flekkfritt bestikk i dagens vaskemaskiner.

- Det er ikke bare sølv som trenger å pusses. Stål blir penere det også når det får en rund gjennom en slik maskin, sier Honeywood. Han kan levere maskinene i tre størrelser.

En del oppvask blir det på standen til Rational også. Deres nye Self Cooking Center får mye oppmerksomhet og har mange kvadratmeter standplass på ExCel. De fleste lar seg imponere over dette systemet som er på full fart på veg inn her i Norge også.

KONKURRANSER

Engelskmennene elsker å konkurrere i det meste. Som baking, dekorasjoner i sukker, mat og figurlaging i fett.

Det er mange kokkekonkurransene vi var innom, men man kommer ikke ut fra Hotelympia uten å la seg imponere over sukkerblomstene, bursdagskakene, bryllupskakene og ikke minst, figurene som lages av smør og fett. Her er alt.

Kakene kan selvsagt spises selv om undertegnede ville ha vegret seg lenge for å sette en kniv i dem, men da i frykt for å ødelegge.

- Smør og fettfigurene har en fordel framfor isfigurer som brukes etter bruk – om du skjønner. Mens isen smelter og helles i vasken som vann kan smør og fett brukes på kjøkkenet etterpå, ler en av de forbipasserende dommere i høye hatter og som med alvorlig mine studerer de forskjellige kunstverkene.

Det er også kaker for salg og smaksprøver i utstillingshallene. Eller for å være litt mer korrekt ikke kake, men tårta. Svenske Almondy er på plass med sin glutenfrie kake med nøttebunn. Denne gangen er det kaken med Snickers som skal overbevise engelskmennene. Gøteborgfirmaet Almondy har vært representert i England siden og engelskmennene blir mer og mer tårtaholicere som de liker å si det.

 

 

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS