Hotellmagasinets matfestival-guide

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Sommeren står for døren og med den et ukjent antall matfestivaler. For den ivrige er det mulig å smake seg land og strand rundt på festivaler fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

Hamar ølfestival
31.mai-2.juni

For niende året på rad arrangerer HCØ (Hamars Culturelle Ølvenner) ølfestival i Strandgateparken. Fjorårets ølfestival kunne skilte med 42 sorter øl og ca 8000 besøkende.

 

Mat-og Trebåtfestivalen i Halden
29.juni -1.juli

Vi gleder oss til en helg med mange flotte båter, deilig mat og god underholdning. På Torget blir det mange spennende matboder hvor det er mulighet for å kjøpe både små og store retter. Her blir det også forskjellige utstillere, som tilbyr blandt frukt/grønnsaker, spekemat, smultringer og bøker.
I løpet av helgen vil det bli arrangert forskjellige smaksverksteder på Torget.

 

Rosendal Mat & Kunstfestival
6.-8.juli

Arrangementet føregår i hovudsak i Skålafjæro i Rosendal. I tillegg til utstillingar og matboder vil du finna kunstnarar og kunsthandverkarar, musikk og anna morosamt. Kunstnarar, kokkar og matprodusentar planlegg og produserer det dei skal gle oss alle med under festivalen. Det skal bli mykje kjekt og mykje godt for både born og vaksne.

 

Bacalaofestivalen, Brevik
14. juli

I år arrangeres bacalaofestivalen for 17. gang. Festivalen er Europas største endagsarrangement på klippfisk, og har ca 12000 besøkende hvert år og det blir servert ca 5 tonn bacalao denne dagen.

 

Gladmat, Stavanger
25.-28. juli

Gladmatfestivalen er den arena der forbrukere og foredlere av mat møtes med lokalt, nasjonalt og internasjonalt fokus. Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og arbeider for å fremme folks interesse for mat og kultur. Festivalen ønsker å vise frem det vi har å by på av nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender. Samtidig setter vi pris på å ha deltakere som representerer nasjonale kvalitetsprodukter.
Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur og trekker 250.000 besøkende i løpet av fire dager. Festivalen får stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

 

Trøndersk Matfestival, Trondheim
2.-4. august

Trøndersk Matfestival presenterer utstillere fra hele Trøndelag. Med seg har de bugnende boder med det beste landsdelen har å by på når det gjelder mat og matkultur. Her får du oppleve det unike trønderske matmangfoldet, lære mer om kortreist mat og ekte mathåndverk. Kjøp med deg mat hjem, spis i restaurantteltet eller gå på kurs og delta på aktiviteter.

 

Langesund sjømat og fiskefestival 2012
2.-5. august

Festivalen skal danne et naturlig knutepunkt mellom rekreasjonsfiskere, fiskerinæring, havforskningsmiljø, forvaltningsinstanser, sjømatprodusenter, restaurantbransjen, forbrukere, kystkultur-interesserte og publikum og tilbyr spennende sjømat fra innland og utland i gamle og nye kombinasjoner, samt informasjon om behandling og preparering av hva havet har å tilby. På programmet står også konkurranser, underholdning, messe, konferanse og mye mer.

 

Tomatfestivalen, Finnøy
11.-12. august

Tomatfestivalen skal fokusera på tomat spesielt og mat generelt. Festivalen skal løfta fram verdiskapinga i Finnøy kommune, samt synleggjera kommunen og det beste frå Ryfylke!
Men kvifor Tomatfestival? Jo fordi:
Finnøy er den desidert største tomatprodusenten i Norge. Kvart år blir det hausta og levert over fire millionar kilo tomatar frå Finnøy kommune. I fjor utgjorde det om lag 34 prosent av alle norske tomatar.

 

Skalldyrfestivalen i Mandal
 9.-12. august

Sjømat er Skalldyrfestivalens hovedingrediens og byen blir omgjort til et eldorado for skalldyrglade turister. Mandal sentrum blir stengt for trafikk, og byens restauranter trekker ut i gatene. Her står kulinariske matopplevelser i fokus og man kan nyte både store og små retter av det beste havet har å by på. Mat, underholdning og sydlandsk stemning er Skalldyrfestivalens merkevare, og det er yrende folkeliv fra morgen til de sene nattetimer.

 

Vesterålen Matfestival
17.-25. august

Vesterålen Matfestival er en regional matfest, med arrangementer over hele Vesterålen – i alle kommuner. Festivalen var ny i 2010. Vesterålen matfestival ønsker å skape aktiviteter knyttet til mat, kultur og opplevelse. Matprodusenter fra hele Vesterålen deltar på festivalen, og et av målene med festivalen er å presentere et vidt spekter av produkter fra sjø og land i regionen. Festivalen skal også synliggjøre opplevelsesbaserte virksomheter i Vesterålen, og er et samarbeid mellom kultur, utdanning, reiseliv, handel, primærnæringene, samt sjømat – og jordbruksbasert produksjon i Vesterålen.

 

Den Norske Matfestivalen, Ålesund
22.-26. august

Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal formidle matkultur og inspirere til nyutvikling og rekruttering for profesjonelle aktører og det matinteresserte norske folk. Gjennom årenes løp har programmet etter hvert funnet sin form: Det er en kombinasjon av messe for de ypperste innen matkunst i Norge, med flere NM, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for folk flest.
Det unike med Matfestivalen er det gode samarbeidet på tvers av profesjonene. Her møtes aktører fra fiskeri og landbruk, sammen med foredlingsindustrien, kokkene og reiselivsbransjen.

 

MerSmak 2012, Skien
24.-25. august

Festivalen skal fremme matglede og vise mangfold av mat både fra Skien, Grenland, Telemark og resten av verden. Festivalen skal gi publikum en opplevelse av nye smaker, tradisjonsmat, kortreist mat og inspirasjon til egen matlaging. Det er også et mål at festivalen skal bidra til næringsutvikling, økt attraksjonskraft for regionen samt samarbeid og nettverksbygging.

 

Egertorget Matfestival 2012, Hokksund
1.- 2. september

Festival som presenterer kortreist lokal mat. På lokalmattorget kan du kjøpe småretter og produkter fra bodene, nyte smaksprøver og snakke med produsentene. I Varlo Park kan du nyte det som trolig er ett av landets vakreste hageanlegg og Barnas Bondegård skilter med mange forskjellige aktiviteter.

 

Bergen MATFESTIVAL
7.-9. september

Stort arrangement med utstillinger, seminar og kulturinnslag. På festivalen kan utstillerne møte bergenspublikummet og selge varer, knytte kontakter og bygge nettverk. Festivalen ønsker å presentere matprodusenter som står bak egen produksjon. I år blir det både en nasjonal og en internasjonal del.

 

Marstreif, Oslo
14.-15.september

Matstreif 2012 arrangeres på Rådhusplassen 14. og 15. september. Matstreif er festivalen for deg som lurer på hva som rører seg innen norsk mat, og som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter.

 

Helgeland Matfestival, Mosjøen
21.-22. september

Festivalen er et årlig arrangement som foregår i Mosjøen sentrum. Det blir satt opp et stort mattelt med stands og salg av mat. I teltet er det også underholdning med kokkekamp og mye mere.

 

Matfestivalen i Lofoten, Leknes
29.-30. september

På festivalen får du se, oppleve og smake noe av det Lofoten har å by på når det gjelder mat. I tillegg får du se og lære litt om hvordan maten blir til, og kanskje får du prøve sjøl også. Underholdning, aktiviteter, konkurranser og mye annet blir det også. Vi kommer til å ha mye på menyen, og håper du tar deg en tur.

 

Hardanger frukt & siderfestival, Øystese
5.-7. oktober

Familierettet festival hvor du kan smake, teste, nyte og sammenligne sider - både med og uten - fra ulike produsenter. Festivalen byr på lokalmat, underholdning, konkurranser og moro.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS