Gunnar Hvarnes kårer Nordens beste kokk

Publisert Sist oppdatert

For syvende gang vil fire kokker fra Sverige, Danmark, Norge og Finland kjempe om trofeet i Linie Award 2011. Årets kokk 2009, Gunnar Hvarnes er for tiden i Lyon hvor han er godt i gang med forberedelsene til en av verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser, Bocuse d'Or, som avvikles 25.-26. januar.

Anerkjent konkurranse

 Det er veldig hyggelig å bli spurt om å sitte i juryen til Linie Award. Konkurransen har blitt en voksen og anerkjent konkurranse i sitt slag. Det er spennende å følge med på de nye "up and coming"-kokkene i Norden, sier Hvarnes (bildet).

Konkurransen arrangeres av akevittprodusenten Arcus i samarbeid med Kulinarisk Akademi. Hensikten med konkurransen er å øke interessen for nordisk mat- og drikkekultur.

I gang

 Vi jobber nå med å sette sammen en spennende og sammensatt jury, bestående av skandinaviske og europeiske kokker. Juryen skal kåre en ny mesterkokk fra et av de nordiske landene, sier Thomas Bjørseth Nilsen, faglig leder ved Kulinarisk Akademi, som er ansvarlig for rekrutteringen av finalister og jury.

I fjor var det danske Tommy Friis som vant konkurransen. Året før (2009) gikk norske Petter Beyer av med sieren i den prestisjefulle konkurransen. Han jobber nå som kokk på den Norske ambassaden i Paris.

Om Gunnar Hvarnes

Gunnar Hvarnes jobber til vanlig ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Hvarnes ble kåret til Årets kokk i 2009 og representerte Norge i Bocuse d'Or Europa i 2010. Han skal kjempe om den gjeve tittelen Lyon i slutten av måneden.

Gunnar har vært kaptein på Det Norske Kokkelandslaget fra 2004-2008. I 2008 ble det Norske kokkelandslaget olympisk mester, og i 2006 verdensmester. Gunnar har også en rekke NM-plasseringer i kokkekunst. I 2007 og 2006 fikk han gullmedalje, og i 2004 sølvmedalje.

Thumbnail Image: