”Grande Fiesta” med Spania som partner på Reiseliv 2010

Publisert Sist oppdatert
Spania som reisemål vil prege messen Reiseliv i januar. Publikum vil få oppleve et Spania som nordmenn elsker, men også innblikk i mer ukjente skatter. Sentrale aktører fra spansk reiseliv gleder seg til å møte det norske folk ansikt til ansikt. Her får du gode reisetilbud og personlige råd om steder og aktiviteter du ikke så lett finner frem til selv.

Selv om nordmennenes reisevaner har endret seg de senere år, står fortsatt Spania like fjellstøtt som nordmenns mest populære reisemål over tid. I perioden 2004-2008 har til og med strømmen av nordmenn til Spania økt med over 10 prosent.

- Det stabile spanske klimaet er selvfølgelig en del av forklaringen. Spania har mellom 18 og 30 grader i mer enn 300 av årets 365 dager. Sol og varme er et viktig kriterium når vi velger våre ferier utenlands, men vi søker i stadig større grad opplevelser og begivenheter når vi vurderer valg av våre reisemål, fastslår Torill Engelberg.

Denne oppfatningen deler Spanias Norge-direktør Monica Cano Fuentes . Hun ser klare trendskifter i nordmennenes ferievaner – at vi ikke bare reiser etter sol og strand lenger, men søker mer og mer opplevelser og begivenheter:

- Ja, dette er et helt klart utviklingstrekk. Sol og strand er fortsatt viktige basisverdier, men stadig flere nordmenn vil kombinere ferien med aktiviteter, og dere er veldig åpne og nysgjerrige på nye og spennende tilbud. Dette ser vi blant på den store interessen for pilegrimsvandringen ”Camino de Santiago”. 2010 blir et spesielt år for de som vil ta denne vandringen, sier Monica Cano Fuentes.

Spania byr på mangfold, både i form av fastland og de populære øygruppene, den iberiske halvøya og øyene Mallorca og Ibiza samt Kanariøyene som nå investerer store beløp i utvikling og forbedring av turismen. Spanias opplevelsestilbud med alt fra storbyer som Barcelona og Madrid, til pilegrimsvandringer, design, kunst og kultur - gjør Spania til det verdensproduktet det er.

- Hva med Spania vintertid?
- Kanariøyene er fortsatt veldig populære vintertid. Nå satses det stort på øyene for å imøtekomme dagens og morgendagens krav. Vi har nyheter her for det norske markedet som vi kommer nærmere tilbake till senere i høst.

- Reiser til fastlandet i Spania blir også stadig mer etterspurt, hele året, enten det er storbyweekends, kongresser eller insentivturer. Madrid og Barcelona er fantastiske byer for shopping, kultur, gastronomi, besøk på vingårder, golf, konserter og vandringsleder. Spa turismen er også blomstrende, sier direktøren for Spanias Turistkontor i Oslo Monica Cano Fuentes, som sammen med Torill Engelberg og teamet på Reiseliv allerede er i full sving med planleggingen av Spanias ”Grande Fiesta” på Reiseliv i januar.


Thumbnail Image: