Geir best i nordisk dominans

Publisert Sist oppdatert

De tre beste kokkene i Europa: Fra v: Jasper Kure fra Catering Company VIP AS i København, Geir Skeie fra Mathuset Solvold i Stavanger og svenske Jonas Lundgren fra Restaurant Bagatelle i Oslo.

Franskmannen Philippe Mille vant premiene for både beste fiskerett og beste kjøttrett og skapte litt engstelse blant publikum som ikke var så kjent med reglene. Men denne premien går til beste rett som ikke er på pallen. En pall som bestod av Sveriges Jonas Lundgren på tredjeplass og danske Jasper Agerbæk Kure nederst, ved siden av Geir Skeie som stod aller øverst sammen med sitt team og jublet hemningsløst.

God følelse
- Jeg hadde en god følelse hele veien, sier Geir Skeie. Etter en liten tankepause innrømmer han at artisjokkene var noe godt kokt. Skeie hadde allerede før mesterskapet i Stavanger en plass i VM i Lyon i februar, men det var ikke snakk om å safe av den grunn.

- Jeg stiller ikke i konkurranser for å bli nummer to eller tre. Jeg går alltid for seier, sa vinneren til Hotellmagasinet etter gullet var sikret.

Skeie var uten tvil dommernes favoritt.
– Det var den flotteste maten jeg bar fram i dag, sa Terje Ness. Selv vinner av VM for kokker. Han fikk støtte av veteranen Arne Brimi som var Norges deltaker i det første Bocuse dor i 1987.

Geier Skeie og assistent Ørjan Johannessen hadde ingen problem med å smile til pressen etter preieutdelingen.

Gull-menyen er en hyllest til hjemstedet Fitjar i Hordaland. Derfra kommer Lam ''''''''Fitjar''''''''. Hvorfor fiskeretten heter laks ''''''''Austevoll'''''''' har også sin naturlige forklaring.
- Assistenten min, Ørjan Johannessen er fra Austevoll kommune. Dessuten er Austevoll kjent for laksen sin, fortalte Geier Skeie, den første Bocuse dor vinner utenfor Frankrike.Resultater Bocuse dor Europe 2008
1. Norge: 838 poeng
2. Danmark: 796 poeng
3. Sverige: 769 poeng
4. Frankrike: 754 poeng
5. Finland: 711 poeng
6. Island: 710 poeng
7. Estland: 705 poeng
8. Nederland: 682 poeng
9. Tsjekkia: 674 poeng
10. Sveits: 649 poeng
11. USA: 640 poeng
12. Luxemburg: 618 poeng

Norges Geir Skeie jublet sammen med laget da han vant gull i Bocuse dor Europapå 28-års dagen.


13. Belgia: 606 poeng
14. Spania: 558 poeng
15. Malta: 554 poeng
16. Polen: 547 poeng
17. Ungarn: 545 poeng
18. Italia: 534 poeng
19. Russlang: 502 poeng
20. Kroatia: 429 poeng

De 12 beste gikk automatisk til finalen i Lyon. Samtidig ga sjefen sjøl, Paul Bocuse, et wild card til laget fra Belgia som slet med sin oven under konkurransene i Stavanger og ikke fikk vist sitt aller beste.

Thumbnail Image: