Geir best i nordisk dominans
![]() |
De tre beste kokkene i Europa: Fra v: Jasper Kure fra Catering Company VIP AS i København, Geir Skeie fra Mathuset Solvold i Stavanger og svenske Jonas Lundgren fra Restaurant Bagatelle i Oslo. |
God følelse
- Jeg hadde en god følelse hele veien, sier Geir Skeie. Etter en liten tankepause innrømmer han at artisjokkene var noe godt kokt. Skeie hadde allerede før mesterskapet i Stavanger en plass i VM i Lyon i februar, men det var ikke snakk om å safe av den grunn.
- Jeg stiller ikke i konkurranser for å bli nummer to eller tre. Jeg går alltid for seier, sa vinneren til Hotellmagasinet etter gullet var sikret.
Skeie var uten tvil dommernes favoritt.
– Det var den flotteste maten jeg bar fram i dag, sa Terje Ness. Selv vinner av VM for kokker. Han fikk støtte av veteranen Arne Brimi som var Norges deltaker i det første Bocuse dor i 1987.
|
Geier Skeie og assistent Ørjan Johannessen hadde ingen problem med å smile til pressen etter preieutdelingen. |
- Assistenten min, Ørjan Johannessen er fra Austevoll kommune. Dessuten er Austevoll kjent for laksen sin, fortalte Geier Skeie, den første Bocuse dor vinner utenfor Frankrike.
Resultater Bocuse dor Europe 2008
1. Norge: 838 poeng
2. Danmark: 796 poeng
3. Sverige: 769 poeng
4. Frankrike: 754 poeng
5. Finland: 711 poeng
6. Island: 710 poeng
7. Estland: 705 poeng
8. Nederland: 682 poeng
9. Tsjekkia: 674 poeng
10. Sveits: 649 poeng
11. USA: 640 poeng
12. Luxemburg: 618 poeng
![]() |
Norges Geir Skeie jublet sammen med laget da han vant gull i Bocuse dor Europapå 28-års dagen. |
13. Belgia: 606 poeng
14. Spania: 558 poeng
15. Malta: 554 poeng
16. Polen: 547 poeng
17. Ungarn: 545 poeng
18. Italia: 534 poeng
19. Russlang: 502 poeng
20. Kroatia: 429 poeng
De 12 beste gikk automatisk til finalen i Lyon. Samtidig ga sjefen sjøl, Paul Bocuse, et wild card til laget fra Belgia som slet med sin oven under konkurransene i Stavanger og ikke fikk vist sitt aller beste.