Annemari Erlbeck vant NM i konditorkunst

Publisert Sist oppdatert

Finalistene jobbet knallhardt i den krevende konkurransen. Hver finalist skulle presentere petit four, sjokoladekonfekt, dessertkake og show piece.

Annemari Erlbeck (23) fullførte læretid som konditor hos Lie Nielsen AS og gikk senere på VK1 baker og konditor på Sandsli videregående skole og på hotell- og næringsmiddelfag på Bergen Yrkesskole. Hun jobber nå sammen med Sverre Sætre i Oslo og har tidligere arbeidet blant annet som konditor på Moliére i Bergen. Hun fikk både i fjor og i år førsteplass for Årets kake og har tidligere deltatt som konditor i World Skills i Japan og hatt premierte plasser både i NM for konditorer og i NM for unge konditorer. Denne gangen ble det endelig gull for Annemari!

Vinnerbordet til Annemari bestod av:

Hovedkake

- Nøttebunn med sesam, lys sjokoladegelé, grønn te bunn, kirsebærkompott, vaniljebavaroise med ris.

Sjokoladekonfekt

- Salt karamell med ristede sesamfrø
- Mørk sjokoladeganache med kandisert ingefær

Petit Fours

- Jordbærterrin med stjerneanis og lichikrem med vanilje
- Rosekrem på makronbunn med friske bringebær
- Lys sjokolademousse med sort te og sitrongelé med sitrongress



Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS