Utemøbler med moderne vri

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Vulkan Smith AS lanserer nå sin egen utemøbelserie, Park City. Den moderne serien har fått et enkelt og tydelig uttrykk, og det er lagt stor vekt på brukerens behov i utformingen av møblene. 

Park City er utviklet for det offentlige rom, i samarbeid med designkontorert Odd Thoren AS og produksjonsbedriften Norax AS. 

 

Ergonomi

Møblene er laget for å kunne skli godt inn i de fleste miljøer, både klassiske og moderne bymiljøer, som parker og friluftsområder. Serien består av ulike typer benker, krakker, avfallsbeholdere og pullerter. 

 

- Park City er nyskapende, og vil bli en sterk merkevare innen tidløse og varige høykvalitetsmøbler med sterkt fokus på miljø, ergonomi og form. Vi har hatt gleden av å samarbeide med designkontoret Odd Thorsen AS, som står for all design av Park City serien. I tillegg jobber vi med en norsk produsent, Norax AS, som er produksjonsansvarlig og utvikler alle produktene, forteller salgssjef Frode Austad i en pressemelding.

 

Yngre brukere

Tanken har vært å skape et helhetlig og enkelt formuttrykk med hovedvekt på gode detaljer. Større fokus på høy kvalitet i det offentlige miljø og inkluderende design er i dag nye forutsetninger i forhold til utviklingen av utemøbler. I dag er nye, yngre brukere av offentlige plasser og parker kommet til. Mens det tidligere først og fremst var vanlig å se eldre par på benken i parken, er det nå mennesker i alle aldre som vil innta medbrakt mat og drikke i det fri. 

Når det gjelder hovedbenken i serien, BX 100 F, har utviklingen blant annet bestått av at ulike brukergrupper har blitt observert og analysert i forhold til hvilke behov de har. Man har vurdert personer i ulike faser av livet, som studenter, ammende mødre og personer med fysiologiske utfordringer for å ivareta deres behov ved utforming av benken. Analysen avdekket store variasjoner i ønskede sittestillinger og behovet for avlastningsflater for medbrakte ting som kopper, flasker, mat og så videre. Disse to faktorene er de viktigste som har påvirket designet. 

 

Eik og stål

Materialene som er valgt til produktene er galvanisert og pulverlakkert stål og eik som treverk. Materialvalget er begrunnet utifra at møblene skal holde høy kvalitet gjennom flere år i nordiske miljøer, og ivareta miljøaspektet ved at møblene har lang holdbarhet og er enkle å demontere ved resirkulasjon. Stålet gir ønsket tyngde og soliditet, og treverket en bærekraftig sitte- og ryggflate som også gir en større stabilitet enn metall når det gjelder temperatur. 

Teaser:

Vulkan Smith AS lanserer nå sin egen utemøbelserie, Park City. Den moderne serien har fått et enkelt og tydelig uttrykk, og det er lagt stor vekt på brukerens behov i utformingen av møblene. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS