Tre norske bartendere blant favorittene i København

Publisert Sist oppdatert

Før jul gikk den første norske versjon av bartenderkonkurransen Roses Cup av stabelen, med lokale finaler i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo. De seks lokale vinnerne representerte sin region i Norgesfinalen i Oslo, som igjen kåret de tre beste. Disse representerer Norge i Roses Cup Europeisk finale 18. juni.

Den internationale jury i finalen består av 12 eksperter fra bransjen, med visepresident Ron Busman fra The International Bar Association, I.B.A, som juryens formann. Vurderingen gjøres på bakgrunn av kriterier som utseende, aroma, smak og samlet vurdering. Konkurransedrinken skal forberedes live foran dommerpanel og publikum, på fastsatt tid.

Til sammen 13 internasjonale bartendere deltar i den Europeiske finalen i København, og de norske finalistene er som følger:

Team Norge:

  • Kristoffer Sandbakken, 26 år. Bartender på ’Emil & Samuel’ i Oslo.
  • Thomas Hjellum Johnsen, 23 år og bartender på ’Banco Rotto’ i Bergen.
  • Ørjan Kønig, 32 år. Fra ’Timbuktu Bar & Restaurant’ i Stavanger.

- Våre tre bartendere har vist et særdeles høyt nivå, og er allerede på meget høyt plan etter internasjonal standard, sier Steinar Jensen, coach for Team Norge. Jensen driver til daglig bartenderskolen ”Liquid Engineers”, som gjennom en årrekke har utdannet flere tusen bartendere i Norge. Alle tre har siden utvelgelsen før jul jobbet hardt med å perfeksjonere seg på sine konkurransedrinker, og det er ingen tvil om at de kan nå helt til topps i konkurransen, sier Jensen.


Dette er drinkene som Team Norge skal presentere:

"Sweet Stranger" - Kristoffer Sandbakken (Emil & Samuel - Oslo)

  • 1/2 pasjonsfrukt, 4 cl Bacardi Limon, 2 cl Roses Cranberry, 2 cl ferskpresset limejuice, 2 cl sukkerlake
  • Garnityr: Halv pasjonsfrukt toppet m/ Roses Strawberry
  • Glass: Cocktailglass
  • Shakes og dobbeltsiles

"Prodigy" - Ørjan Kønig (Timbuktu Bar & Restaurant - Stavanger)

  • 2-3 jordbær, rød chili, 2 cl Eristoff Vodka, 2 cl Tequila Vanilla, 2 cl ferskpresset limejuice, 2 cl Roses Strawberry
  • Garnityr: Eggehviteskum med Roses Lime, 1 hel rød chili, revet limeskall
  • Glass: Cocktailglass
  • Mudles, shakes og dobbeltsiles

"Summer Flirt" - Thomas Hjellum Johnsen (Banco Rotto - Bergen)

  • 4-5 jordbær, 1/2 pasjonsfrukt, 1 barskje sukker, 2 cl Roses Strawberry, 2 cl Bacardi Apple, 2 cl Bols Peach, toppes med 7up
  • Garnityr: 1/2 jordbær, 1/4 pasjonsfrukt, knust is
  • Glass: Hurricane-glass
  • Muddles, shakes og dobbeltsiles

Om Rose’s

- Rose’s har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt unikt, sier kategorisjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.

- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Dette tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart potensialet. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Rose’s Lime!

I dag har Rose’s en ganske annen posisjon i verdensmarkedet. Barmiksere fra Rose’s finnes i barer verden over. I Norge er det Haugen-Gruppen som markedsfører Roses’. Haugen-Gruppen har også ansvar for en rekke andre kjente merkevarer: Populære Corona Extra øl, Bollinger Champagne, en rekke kjente vin- og cognacmerker, samt internasjonale merkenavn som Tabasco®, Twinings te og Heinz Ketchup.

Rose’s har beholdt den hendige, stilige og ikke minst tidløse flasken. Rose’s Lime er kjent for de fleste, men ikke alle vet at Rose’s har et stort sortiment bestående av produktvarianter som Lemon, Grenadine, Apricot, Cranberry, Mojito og Strawberry, i tillegg til klassikeren Rose’s Lime.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS