Sydlige ishoteller

Publisert Sist oppdatert

- Vi er ikke det sydligste i Europa. Vi vet det er et i Romania også, opplyser vinterparkssjef Jarle Nereng.

Hotellet på Hunderfossen er et enormt snøbygg på 1500 m2 og inneholder 40 senger, fordelt på 14 rom, i tillegg til resepsjonsområde, isbar og en magisk iskatedral med over 80 sitteplasser. Det tok seks uker å bygge hotellet og opptil 16 mann har vært i sving under den meste hektiske byggeperioden.

50 tonn is

Enorme mengder kunstsnø, kombinert med det som er levert fra naturens side, har gått med i byggingen. Det har også blitt brukt mer enn 50 tonn med gjennomsiktig is, som har blitt hentet fraet skogstjern av Trøgstad-firmaet Orderud Designice. Det samme firma som sammen med kunstnerenPeder Istad stod bak isdekorasjonene på slottsplassen til kongens 70-års dag i fjor.De har også levert is til hotellet på Bjorli, som også er dekorert av Istad.

Kaldt i resepsjonen. Foto: Hunderfossen Vinterpark, Daniell Heimstad og Orderud Designice.

Romtemperaturen på hotellet ligger mellom tre og sju minusgrader, og gjestene vil få utdelt soveposer som tåler ned mot 35 grader minus og skinnfeller til å sove på. En overnatting vil dermed være en unik opplevelse for både utenlandske og norske gjester.

- Hver gjest får en egen ny lakenpose som de legger inni selve soveposen, sier Jarle Nereng.

Når det gjelder renhold ellers så legges det på ny snø inne i hotellet daglig for å holde det hvitt og pent.

- Det er lite mopper og varmt såpevann her ja, ler Nereng. Belysningen i hotellet er gjort ved hjelp av led-lys.
- Det er billigere og mer energisparende enn tradisjonell belysning. I tillegg til at det ikke avgir så mye varme som en vanlig lyspære, opplyser Nereng.

Kunstnerisk uttrykk

Alle rommene i ishotellet har ulike temaer og dermed også hvert sitt unike kunstneriske uttrykk. Hotellet har beliggenhet midt i Hunderfossen Vinterpark, og vil være åpent for individuelle gjester på Vinterparkens åpningsdager. For øvrig er hotellet tilgjengelig for grupper på forhåndsbestilling.

- Vi er veldig stolte av å kunne tilby en slik unik overnatting i Hunderfossen Vinterpark. Dette blir en ekstra attraksjon i Vinterparken. Sammen med de øvrige attraksjonene i Lillehammerregionen gir dette muligheter for ferieopplevelser du ikke kan finne maken til noe sted, sier Jarle Nereng, Vinterparksjef i Hunderfossen.

Det er Quality Hotell & Resort Hunderfosssen som skal drifte Skandinavias Sydligste Ishotell, og gjestene i ishotellet benytter selvfølgelig alle de fasiliteter driftshotellet disponerer.

- Responsen har vært over all forventning. De første dagene etter vi åpnet har vi doblet besøkstallene i parken fra i fjor. Så langt har hotellet et belegg på 50 prosent, men dette håper vi å øke noe utover vinteren. Vi må nok ha rundt 400 overnattingsdøgn inne før hotellet trolig smelter ned i mars/april, sier Nereng med en smil. Et mål han forresten har stor tro på at man skal klare.

Vinterparken hadde første driftsår i fjor, og tilbyr attraksjoner som blant annet snørafting, klatrepark, curling, Trollsti og kjøring på minisnøscootere og firehjulinger. Hver kveld avsluttes med en teaterforestilling og påfølgende fyrverkeri.

Thumbnail Image: