Spektakulært og tradisjonstro

Publisert Sist oppdatert

- Bures boahtin – Velkommen, hilser vertskapsparet Peter og Ann-Karin S. Bolte, og tar stolt imot besøkende i det nye Thon hotellet i Kautokeino. Det har blitt et spektakulært bygg. Samtidig som det troner nær sagt som et slott på toppen av høyden, har det en dragning både mot tradisjonen og den lokale kulturen. Og opplevelsene ved det nye konferansehotellet skal stå i stil. Utenfor er det blitt plass til en liten lavvo, så her skal ingen være i tvil om forankringen hotellet skal ha.


Spennende konferanser

Ved Thon Hotel Kautokeino skal det bli et skikkelig teamwork, der lokale tradisjoner og kultur skal kombineres med moderne hotelldrift forteller (f.v.) May Britt A. Hætta, direktør Peter S. Bolte og Aini Storvik.

Det blir nok mange som får en helt spesiell konferanseopplevelse når persiennene i kuppeltaket i selveste storsalen åpnes, og nordlyset kan flomme ut over deltagerne. Et lignende skue skal man lete lenge etter, selv på Nordkalotten. Arkitektene har til fulle utnyttet tomtens unike plassering, slik at man både vinterstid og om sommeren kan nyte det spesielle ved naturen i Finnmark.

- Vi er såklart veldig stolte, og ikke minst glade for å kunne ønske velkommen til et så spennende bygg. Interessen har så langt vært upåklagelig, selv om vi bare har vært åpne siden i begynnelsen av juni, sier et fornøyd vertskap.

- Man kunne lett falle på tanken at dette nesten var litt for mye av det gode, med et såpass begrenset lokalt befolkningsgrunnlag?

- Det er langt fra tilfellet. Det er stor interesse både fra det lokale næringslivet og fra forskjellige organisasjoner, så dette har vært noe folk har ventet på en god stund. Vertskapsparet er lutter glede og optimisme når de blir bedt om å konkretisere fremtidsutsiktene, men samtidig vil de gjerne beholde den mer hverdagslige realismen. De har nemlig vært i hotellfaget en del år, og vet at det kan svinge:

- Vi er som sagt veldig godt fornøyd med responsen så langt, og det gjelder faktisk også reservasjonene for julebordsesongen, som har begynt å strømme inn selv når sommervarmen og midnattssolen forgyller Finnmarksvidda. Men det blir viktig å holde farten oppe også når hverdagen innhenter oss, minner de om.

Lokalt, lokalt, lokalt

Barområdet slipper inn både midnattssol og nordlys.

Thon Hotels beskriver i sin visjon blant annet at man skal ha en lokal fokus i sine hoteller, og blant annet ha lokale samarbeidspartnere. Gjennom dette skal kjeden trolig bidra til å nå sine mål, som er presentert som en annerledes hotellopplevelse. Dette blir fulgt opp blant annet i restauranten, som skal ha en rekke lokale retter på menyen til enhver tid. Så her blir det nok blant annet både rein, ørret, rype og multer å smake, selv om tilbudet vil variere en del.

I tillegg er det lagt opp til at man skal samarbeide med lokale kunstnere om utsmykningen, men i skrivende stund er det ikke klart hvem dette blir. Vi tar imidlertid neppe mye feil om vi sier at Juhl Silvergallery med Sunniva Juhl i spissen blir sentrale i denne delen av prosjektet.

Det har ellers blitt plass til røykerne også, så slik sett har hotellet en annerledes policy enn en del andre:

En spektakulær løsning gir muligheter for helt spesielle konferanseopplevelser, spesielt under nordlysaktivitet om vinteren.

- Ja, det er riktig at vi har reservert en liten fløy i kjelleren til dem som røyker. Det er jo fortsatt en del som gjør det, og her finner de altså sin eget lille område, sier vertskapet. Totalt har hotellet 66 rom, som alle er dobbeltrom. Nedenunder er det også blitt plass til en mindre avdeling, der rundt 70 mennesker kan benkes for en konferanse eller annen lærerik virksomhet.

- Vi håper at vi skal kunne representere et godt alternativ for dem som er på jakt etter en opplevelsesrik konferansearena, og så langt virker det altså som om vi har lykkes, sier en fornøyd hotelledelse.

 ,

Thumbnail Image: