Scorer på spisesaler, ikke hotellrom

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Reiselivsbedriftene i Hedmark og Oppland ligger godt an når det gjelder universell utforming av konferanse- og spisesaler, men har større utfordringer når det gjelder hotellrom. 

De to fylkene Hedmark og Oppland har sammen fått kartlagt situasjonen når det gjelder universell utforming hos fylkenes reiselivsbedrifter. 

Universell-utforming.no skriver at kartleggingen viste at mange av spisesalene og konferansesalene er bra, spesielt for bevegelseshemmede og synshemmede, mens den største utfordringen hos de 29 bedriftene som er med i undersøkelsen, er selve overnattingsrommene. Litt under en tredel av overnattingsstedene har rom godt tilgjengelige for bevegelseshemmede. 

I tillegg har mange overnattingsbedrifter dårlig tilgjengelige inngangspartier, tunge dører, manglende skilting og dårlig med kontrastfarger. 

Mens en del av manglene ikke skal være spesielt kostbare å utbedre, krever andre både penger og kunnskap. 

11. oktober skal resultatene av kartleggingen legges frem, under en konferanse i Hedmark Fylkeshus. Innovasjon Norge skal snakke om hva de kan bistå reiselivsbedriftene med, og hvilke virkemidler de har. NHO og representanter for Hedmark og Oppland fylkeskommune skal også delta, og veien framover når det gjelder bærekraft og nye markeder i reiselivet vil være viktige diskusjonstemaer. 

Mer om undersøkelsen finner man på nettsiden til Oppland fylkeskommune.

Teaser:

Reiselivsbedriftene i Hedmark og Oppland ligger godt an når det gjelder universell utforming av konferanse- og spisesaler, men har større utfordringer når det gjelder hotellrom. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Overnattingsstedene i Hedmark og Oppland gjør det godt når det gjelder universell utforming i spisesalene, men det skorter mer når det kommer til hotellrommene.
Powered by Labrador CMS