Overveldende respons

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I mars vant svenske StableTable en innovasjonspris på messen Hotelympia  i London. Nå selger de vippefrie bord for uteserveringer like fort som de klarer å produsere de i Sverige.

  

I mars vant svenske StableTable en innovasjonspris på messen Hotelympia  i London. Nå selger de vippefrie bord for uteserveringer like fort som de klarer å produsere de i Sverige.

  

Teaser:

Under Gastronord i Stockholm var det ikke mange pauser på standen til StableTables Sven Henningsson. Det var mange som hadde fått med seg prisen og ville se på nyvinningen.

– Folk begynner å få opp øynene for dette produktet, sier svensken som absolutt ikke vil ta æren for oppfinnelsen.

– Den er Syd-Afrikansk. Jeg har bare kjøpt den og tatt den med til Sverige og gjort små endringer og satt den i produksjon og den produseres i Sverige, sier Henningsson.

 

SVENSK

– Vi produserer i Emil-land. I Småland der Emil i Lønneberga vokste opp, har vi full produksjon. Det gjør at vi er fleksible for endringer og kan garantere for kvaliteten. Svenske produsenter vet hva som kreves av et bord som skal fungere i Kirkenes eller på brygga i Malmø, sier Henningsson. Han har truffet mange kunder i Europa som vektlegger nettopp det – Made in Sweden.

– Hvorfor skal vi ikke kunne produsere slike ting i Norden. Alt behøver vel ikke komme fra Kina, sier han med et glimt i øyet. Han har tenkt å bruke sitt hjemland for alt det er verdt under salget av disse bordene.

– Dette gjør også at vi raskt kan supplere eller endre om noen skulle trenge noe i annen farge på bordet enn de først hadde tenkt. Vi har allerede gjort endringer som har kommet fram etter kundenes ønsker, forteller han og gir et eksempel.

– Mange uteserveringer låser i dag bord og stoler sammen ved stengetid. Derfor laget vi et hull i armene som holder bordplaten slik at wire eller kjetting kan tres raskt gjennom for å fiksere bordet uten at man behøver å tenke og finne lure løsninger for å feste bordet. Det kan være en utfordring med et bord med et bein midt på å finne en løsning for forsvarlig sikring, sier Henningsson.

 

ENKELT

Det prisvinnende systemet er like enkelt som det er genialt. De to motstående bena er festet sammen og benparrene er fleksible i forhold til hverandre. En fjærordning med lås inne i hovedsylinderen på bordet sørger for at bordet står stabilt selv med store forskjeller i høyden der du setter bordet.

– Det har vært justeringsordninger før også, men da må du ligge på kne og skru selv slik at bena blir stående likt og bordet ikke vipper. Her er den justeringen gjort i det øyeblikket du har satt bordet på den plassen du tenkte å sette det, sier den store svensken.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS