Ny teknologi i mobile vegger

Publisert Sist oppdatert

- Den nye generasjon flyttbare elementvegger tilbyr en raskere tilslutning, lettere vekt og gir dessuten økt fleksibilitet enn forgjengerne, sier Bernt Guriby, hos Dorma.

Ved prosjektering av dagens bygninger, enten det er kontor, hotell, konferansesenter, undervisningslokaler, kjøpesentre, aktivitetslokaler eller utstillingshaller så øker kravene til innebygde system som er fleksible. Disse skal være tilpasningsvennlige, fleksible og montert i henhold til dagens lover. Arkitekten må derfor komme med løsninger som kombinerer sikker drift, høy komfort, god lydisolering og ikke minst attraktiv design. Med de nye veggene fra Dorma blir alle kravene tilfredsstilt med løsninger som tar bort behovet for fastmonterte vegger, og fleksible rom skapes – og tilpasses – alt etter behov og på et øyeblikk. De 100 mm tykke elementene har stor stabilitet og kan ikke sammenlignes med andre mobilvegger på markedet når det gjelder veggens lave vekt og tekniske funksjon.

- Løsningen er en funksjon som har fått navnet ComforTronic. Den sikrer riktig tetning med presis kompresjon hver gang. Dermed bevares stabiliteten og korrekt lydisolering oppnås. Den fungerer slik at når man skyver elementene slik at et element kommer i kontakt med foregående element, tar ComforTronic systemet over og tetningen styres automatisk, sier Bernt Guriby.

- Dette gjør at man slipper den manuelle betjeningen med løst håndtak. Som fort kommer på avveie. Hastigheten ved tetning og åpning er cirka 5 sekunder, og den halvautomatiske løsningen gjør at alle kan håndtere systemet, sier Guriby og demonstrerer.

Med en elementvekt som er opptil 50 prosent mindre enn generell standard tilbyr de nye veggene helt nye perspektiv i høye rom. Tidligere medførte den høye vekten på elementene store krav på bærende konstruksjon og som igjen skapte store utfordringer og ikke minst høye kostnader. Gjennom presisjonen av tetningene og den kompakte konstruksjonen av elementene blir verdiene for lydreduksjonen mellom 37 dB og 55 dB.

Thumbnail Image: