Myk eller hard ?

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Nå kan man få en madrass som tilfredsstiller begge krav – i løpet av minutter. Under GastroNord i Stockholm i april presenterte Bliss Nordic sin nye seng som gjesten selv kan tilpasse.  

Det er en måte å teste seng på tenkte Hotellmagasinets utsendte og la seg ned i den utstilte sengen på messen.  Mattias Sørensen, mannen bak sengen og direktør hos Bliss Nordic overrakte en fjernkontroll og dermed var justeringen i gang.

Sengen har tre soner. En sone for bena. Som ikke er justerbar og en sone for hofter/korsrygg og en sone for skuldre hode – som er justerbar uavhengige av hverandre. Du kan synke ned, nesten i vannsengtilstander i hoftene, mens du fortsatt ligger hardt med skuldre og hode. Eller du kan gjøre omvendt eller ha like mykt, like hardt i begge soner.

– Og når vi har fått utviklet dette litt til, så kan du få sengen ferdig justert til ditt nivå fra forrige gang du var gjest ved hotellet, ler Sørensen.

 

ØKONOMI

Sengen består av fjærer som spennes eller slakkes etter som du ønsker å ha det hardt eller mykt når du skal sove.  Vår ti minutters test på et støyende messeområde ga ingen fasit, men at det er behagelig å ligge i en seng du kan justere til den mykhet eller hardhet du selv ønsker, er hevet over enhver tvil.

Det er foretatt undersøkelser om hotellgjesters forhold til harde eller mye senger. Hele 31 prosent påpeker at deres arbeidsprestasjon dagen etter påvirkes negativt av for dårlige hotellsenger. Hele 82 prosent mener at sengen på hotellet er dårligere enn den de ligger i hjemme. 48 prosent mener dette kommer av at sengen enten er for myk eller for hard.

– Disse 48 prosent kan vi trolig hjelpe med vår seng, sier Sørensen, med et stort smil og regner med at ledelsen ved diverse hoteller vil smile også når gjestene kommer tilbake på grunn av de gode sengene.  

– Med det første får vi nye fjernkontroller som gjør at vi kan lese av gjestens innstilling på sengen. Dermed kan denne innstillingen lagres på denne gjestens profil i en hotellkjede slik at han får lik mykhet eller hardhet på sengen uansett hvilket hotell han er på i den kjeden som bruker disse sengene, opplyser Sørensen.

Flere hotellkjeder har allerede tatt i bruk sengene. Blant disse er Scandic og flere av deres direktører er allerede storfornøyd med investeringen.

Som hotellsjefen på Scandic Anglais sier: – Hvorfor skal vi ikke tilby individuelt tilpassede senger når vi tilbyr individuelt tilpassede lunchmenyer.   

Teaser:

Nå kan man få en madrass som tilfredsstiller begge krav – i løpet av minutter. Under GastroNord i Stockholm i april presenterte Bliss Nordic sin nye seng som gjesten selv kan tilpasse.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Mattias Sørensen i Bliss Nordic tilbyr nå seng med justerbar hardhet for individuell tilpassning til den enkelte gjest.
Powered by Labrador CMS