Fleksibelt materiale gir skreddersøm

Publisert Sist oppdatert

Radisson hotellet har 428 rom og suiter i fire ulike grupper; ”At home”, ”Chic”, ”Fashion” og ”Fresh”, samt all komfort for business og fritid. Mange installasjoner i hotellet er gjort mulig ved bruk av produkter fra DuPontCorian.

Corian
- Med sin kombinasjon av funksjonalitet og estetiske kvaliteter, er Corian velegnet til overflater som skal tåle hard bruk, sier Ellen Bache-Wiig i DuPont Corian her i Norge.
Hun forteller at i Frankfurt finner man unormalt store bordplater og benker i restauranter og barer, brasserier og resepsjoner som viser homogene overflater uten en synlig fuge.
- Corian kan elegant kombineres med andre materialer. En bordplate i Corian farge Vanilla er lekker sammen med nesten svart Macassar ibenholt, sier Bache-Wiig og tar fram et fargekart som viser 100 forskjellige muligheter. I hovedrestauranten i Frankfurt reflekterer den åtte meter lange bordplaten i Corian veggenes metallic look.

Hygiene
Alle arealene hvor mat håndteres og serveres – særlig den varme buffeen og kjølediskene, har nytte av at Corian er et ikke-porøst materiale og har høy hygienestandard. Verken smuss eller bakterier fester seg på den glatte overflaten og den har stor motstandsdyktighet mot slitasje. Dette var også en av grunnene til at Dupont fant opp produktet som består av 2/3 naturlige mineraler (aluminiumhydroksid) og 1/3 akryl og pigment. De trengte det rett og slett i egne laboratorier. Riper og merker kan fjernes enkelt. Større skader kan som regel repareres på stedet, uten store kostnader. Dette er egenskaper som sparer tid og penger i en travel hotellhverdag.

- Skrurepulver og en svamp tar riper på materialet som er like lett å få hygiensk rent som stål, sier Bache-Wiig. Hun forteller at blant annet det nye Rikshospitalet var storforbruker av Corian da sykehuset ble bygget.
Med formbare (formes ved hjelp av varme) Corian kunne designerne i Frankfurt ta opp hotellets sirkelrunde fasade i interiøret. For eksempel ble seks håndvasker på publikumstoalettene formet som en stor sirkel med integrerte runde servantboller. Sirkelrunde buffeer i restauranten, som ser ut som digre serveringsfat og runde bordplater.

- Corian kan bearbeides som massivt tre. Hjørner kan avrundes, overflater kan sandblåses i intrikate design – eller mann kan frese riller i platene slik at vannet ledes mot en kum. Luminescensen i Corian er utnyttet i restaurantbordene i Frankfurt. En integrert lyskilde gjør at bordoverflaten får en dempet glød, forteller Bache-Wiig.
Helt uten hjelp av lys, sørger resepsjonsdisken i første etasje for at besøkende får inntrykk av en monolitt i skinnende rødt – en av mer enn 100 farger i Corian paletten.

På SAS Hotel i Frankfurt har man også brukt et SentryGlas Expressions (SGE). Innlegget i det laminerte glasset kan trykkes med valgfritt design og farger. På den måten kombinerer man farger, mønstre og gjennomskinnelighet.Til Radisson SAS valgte designerne et friskt stripemønster, som kombinerer farger med gjennomskinnelighet. Corian og SGE er to moderne materialer somkler hverandre.

- I dag er det 14 autoriserte forhandlere / montører av Corian her i Norge – og bruker du disse får du 10 års garanti på produktet. Det viser seg at det sjelden er behov for slike garantiordninger. Som da Radisson SAS – hotellet her i Oslo skulle pusse opp rommene var servantene i Corian noe av det som ble beholdt, sier Ellen Bache-Wiig.

Da Radisson SAS Scandinavia ble pusset opp i 2005 sa teknisk direktør Jørgen Breum, at elementene i Corian kunne pusses opp etter 10 – 15 år uten store kostnader og reinstalleres som nye. Tanken på å kaste fullt brukbare produkter, som ofte skjer i hotellbransjen fordi kravene til utseende og hygiene er så høye, byr ham imot.

- Vi skal renovere 144 bad nå og resten av totalt 488 etter hvert, sa Breum den gangen og mente at kostnadene ved å renovere og gjenbruke alle servantbenkene av Corian, har koster ca ¼ av prisen på en ny innredning.

Thumbnail Image: