Åpnet ”nytt” hotell i Tromsø

Publisert Sist oppdatert

I mai i år var målet nådd. Da kunne en smilende Høybakk se ordfører, fylkesordfører, Fylkesmann og hele fiffen i Tromsø åpne praktbygget. Med sitt nybygg hadde Radisson SAS i Tromsø igjen plassert seg på tronen som det desidert største og mest eksklusive forretnings- og konferansehotell i Nord-Norge. Med sine 18500 kvadratmeter er hotellet også blant de største i landet.

Ringen var på sett og vis sluttet for Dag Høybakk som startet som lærling ved hotellet, og nådde stillingen som hotellsjef før han forlot i 1986.

Lenge snakk om nybygg

Man har fått plass til en liten smakfull lobbybar ved siden av den nye resepsjonen.

SAS-hotellet ble bygget ut fra det som en gang var Central hotell i Tromsø. Bygningen har senere hatt flere eiere. Eiendomsspar AS fikk også lagt nabotomtene ned mot sjøen inn under eiendommen. Siden har det vært snakket i mer enn ti år om utbygging av hotellet, men ingenting tok av før Dag Høybakk satte seg i førersetet.

Ny kongresshall

Det nye Radisson SAS hotell i Tromsø har blitt et storhotell med internasjonal standard. Og ikke minst – med en kongresshall som kan romme inntil 600 mennesker! I Tromsø har man tidligere vært nødt til å spre ekstra store konferanser på flere hoteller, og hatt problemer med å finne kongresshaller som har vært store nok. Radisson SAS blir nå i stand til å håndtere svært store arrangementer på egen hånd.

Ny inngang

Nybygget inneholder resepsjon, 78 hotellrom, seks møterom og en kongressal som når alt areal benyttes tar 600 mennesker. Konferanseavdelingen har egen resepsjon i andre etasje. Her er det også et stort og lyst område med sittegrupper der gjestene kan sitte ned og slappe av.

I forbindelse med nybyggingen er resepsjonen flyttet fra den trafikkerte Sjøgata, og ned på et mindre trafikkert område. Det letter både ankomst og avreise for gjestene. I den nybygde resepsjonen er det også funnet plass til en lobby-bar. Videre er det flatskjermer på veggene der gjestene kan følge avgangene på flyene.

Åtte gangbroer i glass

Nytt og eksisterende bygg sammenføyes på åtte plan med gangbro innebygget med glass. Gangbroene går over gaten, men gir ikke følelsen av at man beveger seg mellom to bygg.

I tillegg til nybygget er hele den gamle delen av hotellet fullstendig renovert. Totalt er hotellet nå på 18500 kvm med totalt 269 rom.

Alt nytt

– Alle rommene i den gamle delen er renovert, slik at de fremstår som nye. Det er blant annet også installert helt nye bad. Ett viktig moment for gjestene er at varme og ventilasjonssystemene er nye. I dag forventes det umiddelbart at det blir varmere eller kaldere når man skrur på bryteren. Det kunne ikke de gamle systemene, sier Høybakk.

Han beklager overfor gjestene at det har vært mye rot og støy i byggeperioden. – Vi valgte å holde åpent selv om hele hotellet var under total ombygging. I den mest hektiske ombygningsperioden hadde vi bare noen titalls rom tilgjengelig, men det var likevel et tilbud til våre faste gjester.

Glad og stolt

– I dag er jeg glad, og ikke så rent lite stolt heller, sier direktøren for storhotellet Dag Høybakk. I følge han har hotellet fått mye igjen for pengene som er investert!

– Vi har fått et hotell i internasjonal klasse! Radisson SAS, som i sin tid skapte et destinasjonsmarked i nord gjennom SAS-hotellene i Tromsø og Bodø, har igjen tatt grep som setter oss i førersetet! sier han.

Arktiske designrom

I forbindelse med åpningen av nybygget tar Radisson SAS i bruk et nyutviklet designkonsept for rommene, det såkalte ”Arktis. De arktiske rommene har lyse friske farger med innslag av grønt og rødt. Chili, som er det andre designkonseptet som benyttes i Tromsø, har sterkere, eksotiske farger.

Businessrommene har egen espressomaskin og samtlige rom har gratis internett. Hotellet tilbyr også en flott relaxavdeling med sjøutsikt.

Stilen i resepsjon og restaurant er svært enkel, men samtidig smakfullt og elegant. Et snev av minimalisme, men som er noe mer tidløs enn den rene minimalismen. Samtidig er det svært praktisk for de som skal arbeide der.

200 mill. investert

Det er Vital Eiendom AS som i dag eier bygget til Radisson SAS hotell, og som har vært byggherre for nybygget som hotellet nylig har tatt i bruk. Totalt har nybygget og hele rehabiliteringen av det gamle kostet over 200 millioner kroner.

Nybygget er i sin helhet bekostet av Vital Eiendom AS. Rehabiliteringen og moderniseringen av det gamle hotellbygget er gjennomført som et spleiselag mellom Vital og Rezidor, som eier Radisson SAS-kjeden.

– Det er klart at det er svært bekvemt å ha en huseier som både har kapital og evne til å tenke langsiktig, sier Høybakk, som selv har vært en pådriver for å få realisert nybygget.

Satser videre

Nå som arbeidet med hotellet er sluttført, går Vital Eiendom videre med å utvikle sine eiendommer rundt Radisson SAS-hotellet. Her eier man de verneverdige Holmboe-bryggene, der man bare venter på godkjennelse fra kommunen før arbeidet kan settes i gang. Her vil det bli kontorer og annen næringsvirksomhet.

– Det er klart jeg har noen ideer for hva vi kunne tenke oss å få til i disse lokalene. Men dette har jeg ikke en gang diskutert med huseieren, så det tror jeg ikke jeg vil gå videre inn på nå, sier direktør Dag Høybakk som ennå har nok med å få de siste detaljene på plass i sitt nye pallass.

Thumbnail Image: