2015: I 2015 ble Lise Solheim Haukedal pekt på som Scandic-kjedens største ledertalent.

Fra drømmejobb til drømmejobb

«Jeg har allerede drømmejobben», sa Lise Solheim Haukedal da vi spurte henne i 2015 om direktør-jobben på Hotel Norge fristet. Et drøyt år senere er jobben hennes.

Publisert

I Hotellmagasinet 8-2015 presenterte vi Norges største hotelltalenter. Der var Hotel Norges nyansatte direktør Lise Solheim Haukedal Scandic-kjedens eget valg.

Den gang hadde Solheim Haukedal avansert fra stillingen som hotellsjef til hotelldirektør ved Scandic Ørnen, noe hun selvfølgelig og med all grunn, var fornøyd med.

Fikk Hotel Norge-spørsmål

Rundt den samme tiden ble det også kjent at Scandic hadde overtatt det tradisjonsrike Hotel Norge i Bergen, og vi hadde naturlig nok med oss noen Hotel Norge-spørsmål i bagasjen til byen ved de sju fjell.

– Du er 36 år og har allerede oppnådd utrolig mye og hatt mye ansvar i prestisjefulle jobber. Hvor er veien videre da, det er jo fristende å tenke i retning av Hotel Norge?

– Jeg har allerede drømmejobben i dag og nå er det Scandic Ørnen som er mitt fokus.

Men Scandic Norge blir åpenbart et prestisjeprosjekt for Scandic?

– Ja, det er det ingen tvil om, men det blir også Scandic sitt nye hotell på Flesland, og Ørnen har allerede befestet sin posisjon sterkt i Bergensmarkedet. For meg er det et privilegium å få lov å jobbe på Ørnen, svarte Solheim Haukedal i 2015.

– Synlig og tilstede

I det samme intervjuet utfordret vi de utvalgte talentene til å beskrive seg selv som leder. Slik svarte Ørnen-direktøren:

– Jeg er en energisk og positiv leder som er opptatt av flat struktur og tydelig kommunikasjon. Jeg liker å vinne og setter høye mål for hotellet og meg selv. Dessuten er det viktig å være synlig og tilstede i jobben.

Hun parerte også et av våre mest ledende spørsmål gjennom tidene med glans:

– Er ansatte det vanskeligste med ledelse?

– Ja, eller det mest spennende. God kommunikasjon er nøkkelen til suksess, og at man er med og drar lasset sammen. Jeg er en gammel hestejente og er ikke redd for å få skit under neglene. Vi er et team, og vi støtter hverandre. Døren min er alltid åpen og alle er velkommen inn. Ja, det er til tider utfordrende, men med hjelp av fantastiske avdelingsledere som gjør en strålende jobb med sine ansatte, går dette bra.

Powered by Labrador CMS