Ny sjef for First Hotels

Vibeke Raddum er ansatt som ny administrerende direktør i First Hotels.

Publisert

First Hotels går inn i en ny vekstperiode hvor hotellkjeden bygger ut en rekke tjenester. Vibeke Raddum er ansatt som administrerende direktør og begynner i stillingen 1. oktober. 

– Det å få være med på å skape morgendagens hotellkjede samt løfte og videreutvikle First Hotels, blir veldig spennende. Selskapet har et solid fundament, et stort potensial og et godt etablert merkenavn i et sterkt nordisk marked, sier Raddum.

Hjem til hotell

Vibeke Raddum har i en årrekke vært med på å bygge opp Norge som turistdestinasjon, både gjennom styreverv i Virke og Innovasjon Norge, men ikke minst gjennom incoming-operatøren Tumlare. Her har Raddum både vært Norges- og Europasjef, men karrieren startet i hotellbransjen.

– Det er jo hotellnæringen jeg er vokst opp i - bokstavelig talt. Nærmere bestemt på Sunnfjord Hotell i Førde. Jeg har erfaring fra forskjellige hotellkjeder, blant annet Radisson SAS og Holiday Inn, og er utdannet ved hotellhøyskolen i Hague. Å komme tilbake til hotellbransjen med erfaring fra andre deler av verdikjeden, tror jeg er et stort pluss, sier Raddum.

For det å kjøpe tjenester fra hotellbransjen samt å selge inn Skandinavia som destinasjon til utenlandske turister, gir nødvendigvis et større bilde av hotellkjedenes oppgave.

– Årene i Tumlare har lært meg mye om pakketering og viktigheten av å forstå hele kundereisen.  Samtidig har det vært verdifullt å se Norge og Skandinavia i et verdensperspektiv. Det tror jeg blir en nyttig erfaringsbase i First Hotels. 

Vekstfase

First Hotels har opprettet flere nye nøkkelstillinger for å møte morgendagens krav og forventninger fra både gjester og franchise-hoteller. 

– First Hotels er en utfordrer i et nordisk hotellmarked som preges av store og tunge aktører. Selskapet har vært igjennom en imponerende snuoperasjon og preges nå av en sterk vilje til å satse og å skape videre vekst.

Den nye administrerende direktøren har utvilsomt store ambisjoner på First Hotels vegne: 

– Konkrete mål må jeg sette sammen med ledergruppen når jeg starter, men jeg ønsker at First Hotels skal være med å definere fremtidens hotellopplevelse. Vi skal bruke vår utfordrerrolle til å tørre å tenke annerledes og til å strekke oss litt lenger, sier Raddum.

Var førstevalget

Asmund Haare, som er styreleder i First Hotels og grunnlegger av hotellkonsernet, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi har tatt oss god tid til å finne rett person til å utvikle First Hotels videre. Vibeke Raddum var vårt førstevalg til stillingen og jeg er sikker på at hun har de egenskapene som skal til for å nå våre høye ambisjoner.

Powered by Labrador CMS