FERDIG I 2018: Slik blir Brennemoen hotell i Eidsberg. Iillustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter
FERDIG I 2018: Slik blir Brennemoen hotell i Eidsberg. Iillustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter

Bygger for fremtiden i Østfold

I går startet byggingen av Brennemoen hotell i Eidsberg kommune i Indre Østfold. Når den nye E18 står klar forventes det stor trafikk både på hotellet og veien.

Publisert

Beliggenheten er nemlig en uhyre viktig faktor for dette hotellprosjektet. For når utvidelsen og byggingen av E18 mellom Oslo og Indre Østfold er ferdig en gang etter 2020, forventes det en mangedobling av trafikken gjennom området.

Sånn sett er hotellprosjektet i forkant, siden det forventes å stå klart høsten 2018. Byggingen av hotellet skal koste rundt 105 millioner kroner og blir med det Indre Østfolds største hotellprosjekt noensinne. Hotellet får 99 dobbeltrom og 200 senger fordelt på tre etasjer. I tillegg blir det restaurant med plass til cirka 160 gjester og en konferansesal for 180, samt en rekke grupperom. Videre kommer treningsrom og uteområde med medfølgende utsikt.

Ferdig i 2018

Beliggenheten blir tett på E18, midt mellom Mysen og Askim og det forventes å stå ferdig i 2018.

Byggherre Norlandia Hotel Group/Adolfsen Group har i flere år jobbet sammen med søsterselskapet Brennemoen Eiendom AS for å realisere et fullservice konferansehotell i Indre Østfold som nå blir en realitet.

En region i vekst

UTSIKT: En av de planlagte aktivitetene rundt hotellet er et digert klatrtårn.
UTSIKT: En av de planlagte aktivitetene rundt hotellet er et digert klatrtårn.

– I løpet av få år vil det være firefelts motorvei hele veien fra Indre Østfold til Oslo og det forventes derfor at den veksten som regionen nå opplever vil fortsette. Dette kombinert med at det for øyeblikket er svært liten hotellkapasitet i regionen gjør at Norlandia Hotel Group føler seg trygge på at hotellet vil bli en suksess. Flere aktuelle hotellbrands ligger allerede til vurdering, sier Morten A. Kahrs, administrerende direktør i Norlandia Hotel Group.


Rundt det sentrale Brennemoen-krysset – med 45 minutter reiseavstand til både til Oslo og shopping-eldoradoet Årjäng i Sverige - ventes også flere større utbygginger de neste årene. Her planlegger også Teamkraft Sør å bygge et av Norges største klatre- og opplevelsestårn.