Miljøsuksess for Clarion

Med enkle grep har Clarion og hotellgjestene gitt en million kroner ekstra til Unicef.

Publisert

Nordic Choice Hotels og Unicef har samarbeidet i en årrekke. Men det siste året har også hotellgjestene fått muligheten til å bidra til en god sak.

I juni i fjor introduserte nemlig Clarion Hotels et nytt miljøkonsept for alle hotellgjester i Norden som bor mer enn en natt. Green Stay gir gjester mulighet til å bidra til miljøet ved å velge bort romvask og i stedet donere penger til Nordic Choice Hotels og UNICEFs samarbeidsprosjekt "Sweet Dreams", et prosjekt mot menneskehandel i Kambodsja.

Hotellkjeden har på under et år, og med gjestenes hjelp, samlet inn 1 million kroner.

Flere gevinster

Green Stay har også redusert forbruket av vann og kjemikalier, takket være de 15 % som velger bort romvask. Initiativet har i tillegg ført til besparelser av drifts- og personalkostnader. Ideèn om Green Stay kom fra en medarbeider som takket være sin kreativitet mottok en pris av Petter Stordalen.

– Green Stay har levert betydelig mer enn hva vi våget å håpe på. Responsen fra gjestene er tydelige: De vil være med å bidra. Nå har vi også introdusert Green Stay for våre konferansegrupper, et populært initiativ som ingen andre på markedet tilbyr i dag sier Henrik Berghult, Senior Vice President, Clarion Hotel.

Kan velge egen vinning

Gjestene kan velge mellom å få ekstra bonuspoeng eller donere til Unicef, og 70 % av gjestene donerer til Unicef.

– Vi er imponert over resultatet av denne kampanjen, og er stolte av å ha engasjerte partnere som Nordic Choice Hotels som viser at de virkelig tar ansvar også utenfor hotelldøren. Et fantastisk resultat som vil hjelpe de mest sårbare barna i Kambodsja gjennom Sweet Dreams-kampanjen. Stor takk til alle som har bidratt, sier Camilla Viken, Generalsekretær UNICEF Norge.

Green Stay har blitt til med utgangspunkt i Nordic Choice sin miljøstrategi, der målet er å bli et klimanøytralt selskap. I arbeidet med å minske forbruket av vann og kjemikalier, skal Clarion Hotel lede utviklingen mot et grønnere samfunn.

Snart vil samtlige hotell i Nordic Choice Hotels til å tilby Green Stay.

Powered by Labrador CMS