Vant VM i kokkekunst

Christopher William Davidsen fra Rica Nidelven Hotel vant Global Chef Challenge.

Publisert Sist oppdatert

Sent lørdag kveld ble det klart at Christopher William Davidsen og commis Christer Rødseth gikk til topps i kokkekonkurransen Global Chef Challenge. Konkurransen, som er offisielt VM i kokkekunst, gikk av stabelen under kokkemessen WACS som ble arrangert i Stavanger denne uken, skriver Rogalands Avis.

Andreplassen gikk til USA mens Hong Kong kom på tredjeplass.

Selve finalen gikk av stabelen i Forum Expo torsdag. På veien fram til finalen har hele 92 nasjoner vært i ilden, mens bare sju deltakere gikk til finalen. Davidsen og Rødseth fikk utdelt gullmedaljene sine under WACS-banketten.

Dette er veldig stort, sa en rørt Davidsen til nkl.no like etter at seieren var klar. Han takket assistenten Christer Rødseth og familie og kokkevenner.

 

At det i tillegg ble seier på hjemmebane, betyr utrolig mye for meg, sier Davidsen.

 

Dommer Per Mandrup fra Danmark roser det norske teamet for evnen til å gå «all in»

– Jeg ser den samme tendensen i de andre nordiske landene. Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fult fokus. Det trener og arbeider svært systematisk frem mot konkurransen og under konkurransen er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er denne systematikken i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challene, sier Mandrup til nkl.no.

Davidsen, som er født og oppvokst i Stavanger, har tidligere blant annet jobbet på Tango og Food Story. Nå er han assisterende kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotell og kaptein på det norske juniorkokkelandslaget. Sammen med Rødseth har han den siste tiden ligget i hardtrening, blant annet på Gastronomisk Institutt i hjembyen. 

Powered by Labrador CMS