![GLAD: Janne Augusta Utnem, fra vår samarbeidspartner Malt Norge, mottok beviset på den gjeve publikumsprisen fra festivalarrangør Chris Maile.](https://image.hotellmagasinet.no/151930.webp?imageId=151930&width=960&height=540&format=jpg)
Norsk whisky ble "best i verden"
Under helgens Oslo Whiskyfestival ble den norskproduserte whiskyen Eiktyrne Quadruple kåret til «Best i Festival», i klassen whisky/whiskey fra andre land enn Skottland.
Det betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA.
![Norsk whisky ble "best i verden"](https://image.hotellmagasinet.no/151941.webp?imageId=151941&width=960&height=2110&format=jpg)
Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen.
– Dette er stor stas, sier daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.
Han fortsetter:
– Vi konkurrerte mot whisky fra hele verden, og er selvsagt stolte over at vi hevdet oss helt i toppen. Dette viser at vi kan lage whisky av svært god kvalitet, selv her i lille Norge. Brenneriet vårt i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen, har all grunn til å være stolte i dag. Dette er håndverksbrennevin av ypperste klasse, sier Nelvik stolt.
Det Norske Brenneri var forøvrig først ut med norsk single malt allerede i 2012.
Eiktyrne Quadruple er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, men det er kun produsert et begrenset antall flasker. Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.