Hvem får Bocuse-æren?

De fem kokkene som skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017 og retten til å representere i Norge i Bocuse d´Or er klare. Se hvem det er her!

Publisert

Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Akademiet i Bocuse d’Or Norge, bestående av 13 av landets fremste kokker. Alle disse har selv deltatt i Bocuse d’Or-konkurransen, og blant dem er påtroppende leder av Akademiet, Bent Stiansen.

Han sier de har tatt noen vanskelige valg.

– En av de viktigste oppgavene vi gjør i Bocuse d’Or Norge er å velge ut kandidater som er i stand til både å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Faglig dyktighet, trygghet og kreativitet, sammen med positive visjoner for utvikling av fag og yrke, er avgjørende for oss Bocuse-kokker, sier Bent Stiansen.

Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.

To gjengangere 

Christian Andre Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv konkurrerte begge i Årets Kokk 2015, hvor Christopher W. Davidsen vant. Her ble de to kompisene henholdsvis nummer to og tre.

De resterende kandidatene som er valgt ut, deltar i konkurransen for første gang. En av "ferskingene" er Rasmus Johnsen Skoglund (27) fra Stavanger.

Rasmus Johnsen Skoglund er en av årets kandidater. Foto: Fredrik Ringe.

– Jeg vil bli Norges kandidat i Bocuse d’Or fordi det er den ultimate utfordringen. Det er en unik mulighet til å utvikle seg, bli kjent med seg selv og virkelig få testet sine ferdigheter. Målet har aldri vært stjerner, men muligheten til å representere Norge har jeg alltid ønsket. Jeg fikk sjansen i 2009 med juniorlandslaget, men måtte si i fra meg den muligheten. Nå ønsker jeg en ny. Bocuse d´Or er den mest personlige måten å gjøre det på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg.

Vinneren av Årets Kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019, avgjøres her. 

Sterke kandidater

Christian Andre Pettersen. Foto: Markus Jensen.

Christian Andre Pettersen

Alder: 27 år

Nåværende stilling: Kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.

 

Foto: Arve Serigstad.

 

 

 

Filip August Bendi

Alder: 28 år

Nåværende stilling: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.

 

 

 

 

Øyvind Bøe Dalelv. Foto: Stian Broch.

Øyvind Bøe Dalelv

Alder: 27 år,

Nåværende stilling: Sous chef Statholdergaarden i Oslo. 

 

Geir Magnus Svae - profilbilde, Foto Tom Haga.

Geir Magnus Svae

Alder: 42 år

Nåværende stilling: Bølgen & Moi AS, Konsernkjøkkensjef

 

 

 

Rasmus Johnsen Skoglund

Alder: 27 år

Nåværende stilling: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.

Powered by Labrador CMS