![Hvem får Bocuse-æren?](https://image.hotellmagasinet.no/139527.webp?imageId=139527&width=960&height=542&format=jpg)
Hvem får Bocuse-æren?
De fem kokkene som skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017 og retten til å representere i Norge i Bocuse d´Or er klare. Se hvem det er her!
Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Akademiet i Bocuse d’Or Norge, bestående av 13 av landets fremste kokker. Alle disse har selv deltatt i Bocuse d’Or-konkurransen, og blant dem er påtroppende leder av Akademiet, Bent Stiansen.
Han sier de har tatt noen vanskelige valg.
– En av de viktigste oppgavene vi gjør i Bocuse d’Or Norge er å velge ut kandidater som er i stand til både å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Faglig dyktighet, trygghet og kreativitet, sammen med positive visjoner for utvikling av fag og yrke, er avgjørende for oss Bocuse-kokker, sier Bent Stiansen.
Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.
To gjengangere
Christian Andre Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv konkurrerte begge i Årets Kokk 2015, hvor Christopher W. Davidsen vant. Her ble de to kompisene henholdsvis nummer to og tre.
De resterende kandidatene som er valgt ut, deltar i konkurransen for første gang. En av "ferskingene" er Rasmus Johnsen Skoglund (27) fra Stavanger.
![Rasmus Johnsen Skoglund er en av årets kandidater. Foto: Fredrik Ringe.](https://image.hotellmagasinet.no/139571.webp?imageId=139571&width=960&height=1440&format=jpg)
– Jeg vil bli Norges kandidat i Bocuse d’Or fordi det er den ultimate utfordringen. Det er en unik mulighet til å utvikle seg, bli kjent med seg selv og virkelig få testet sine ferdigheter. Målet har aldri vært stjerner, men muligheten til å representere Norge har jeg alltid ønsket. Jeg fikk sjansen i 2009 med juniorlandslaget, men måtte si i fra meg den muligheten. Nå ønsker jeg en ny. Bocuse d´Or er den mest personlige måten å gjøre det på. Der er det matstil, identitet og personlighet som teller. Man får muligheten til å representere landet på sin egen måte. Det trigger meg.
Vinneren av Årets Kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019, avgjøres her.
Sterke kandidater
![Christian Andre Pettersen. Foto: Markus Jensen.](https://image.hotellmagasinet.no/139653.webp?imageId=139653&width=960&height=1440&format=jpg)
Christian Andre Pettersen
Alder: 27 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.
![Foto: Arve Serigstad.](https://image.hotellmagasinet.no/139696.webp?imageId=139696&width=960&height=1110&format=jpg)
Filip August Bendi
Alder: 28 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.
![Øyvind Bøe Dalelv. Foto: Stian Broch.](https://image.hotellmagasinet.no/139732.webp?imageId=139732&width=960&height=640&format=jpg)
Øyvind Bøe Dalelv
Alder: 27 år,
Nåværende stilling: Sous chef Statholdergaarden i Oslo.
![Geir Magnus Svae - profilbilde, Foto Tom Haga.](https://image.hotellmagasinet.no/139757.webp?imageId=139757&width=960&height=1034&format=jpg)
Geir Magnus Svae
Alder: 42 år
Nåværende stilling: Bølgen & Moi AS, Konsernkjøkkensjef
Rasmus Johnsen Skoglund
Alder: 27 år
Nåværende stilling: Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.