BLOSSA 18: Slik er årets flaske av Blossas velkjente årgangsglögg.

Blossa 18 er avslørt

Hvert år reiser Blossa-gjengen verden rundt på jakt etter spennende smaker til sin årgangsglögg. Denne gangen gikk reisen til den italienske Amalfikysten. Resultatet er en smak av Limoncello og middelhavskrydder.

Publisert

Blossa reiser årlig til nye steder i verden for å hente inspirasjon til årgangsgløggen. Langs serpentinveier, bratte fjellvegger og vidstrakte sitronmarker fant Blossa destinasjonen som inspirerte til årets smak: Den Italienske Amalfikysten. Årets glögg har smak av Limoncello og middelhavskrydder som rosmarin, timian og basilikum.

Amalfikysten kallas La Divina Costiera – den gudommelige kysten. I regionen vokser store, solmodne Ovale di Sorrento, sitronene som utgjør basen i Limoncello. Disse unike sitronene som er mindre syrlige gir årgangsglöggen en frisk smaksnote som komplementeres med rosmarin, timian og basilikum – krydder som forbindes med varme, hav og solfyllt landskap.

«Søtaktig syrlighet»

– Blossa har siden 2011 reist rundt i verden for å finne smaker til årgangsglöggen. I 2018 har vi blitt inspirert av italienske Amalfikysten. Blossa 18 di Limone har smak av Limoncello som gir en mild, nærmest søtaktig syrlighet. Smaken blander seg godt med Blossas tradisjonelle gløggkrydder og notene fra rosmarin, timian og basilikum. Blossa 18 er en spennende kombinasjon av det solfylte Middelhavet og tradisjonell, svensk jul, sier Åsa Orsvärn, Chief Blender for Blossa.

Flaskens turkise farge trekker tankene til det skimrende middelhavet ved Amalfikysten. Årets design er inspirert av klassiske italienske delikatesseforpakninger og den futuristiske bevegelsen som oppstod i Italia tidlig 1900-tallet. Den solgule korken er en hyllest til sitronene og Limoncello som inspirerer smaken til Blossa 18 di Limone.

Om Blossa Årgångsglögg

Siden 2013 har Blossa Lansert en ny smak for hver vintersesong. Frem til 2010 hentet Blossa inspirasjon fra den nordiske vinteren med smaker som tyttebær, safran og vintereple. Samtlige år har flasken fått et nytt, unikt design, som har gjort årgangsglöggen ettertraktet blant mange samlere.

Fra 2011 har Blossa rettet blikket mot resten av verden for å hente inspirasjon til ångsglöggen. De klassiske glöggkrydderne har blitt blandet med nye og spennende smaker fra alle verdens hjørner. Tidligere år har Blossa besøkt blant andre Sør-Amerika, Japan, England og India.

Powered by Labrador CMS