HOBO: Prestisjehotellet Hobo i Stockholm skal brukes for å utvikle fremtidens hotell.

Forsker på fremtidens hotell

Nordic Choice Hotels får «kongelig» hjelp for å skape fremtidens hotell.

Publisert

Nordic Choice Hotels har inngått et samarbeid med Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, i form av KTH Live-In-Lab, og oppretter egne testrom som skal brukes til utvikling og forskning. Formålet er å kunne bygge mer bærekraftige og kostnadseffektive hotell i fremtiden.

Det er Nordic Choice Hotels sin innovasjonsspydspiss Hobo Hotel i Stockholm som står for testrommene, og gjestene deres skal i tiden fremover bidra til å utvikle morgendagens hotell. Med stadig nye gjester, er hotell perfekte miljøer for studier som krever gjentatte, tilpassede forsøk med ulike brukere. Alle gjester får mulighet til å velge om de vil være med på undersøkelsen eller ikke.

NB: Saken fortsetter under bildet.


– Det er utrolig viktig at vi ikke hviler på laurbærene, men fortsetter å utvikle oss for å skape fremtidens hotellopphold. Vi vil blant annet gjøre det enkelt for gjestene våre å bidra til et bærekraftig opphold, uten at det går på bekostning av komforten. Med direkte tilgang til forskningsresultater fra egne hoteller har vi mye større mulighet til å finne avdekke løsninger og implementere dem på raskere våre hoteller, sier Christian Lunden, innovasjonssjef i Nordic Choice Hotels.

ROM: Slik ser et av rommene på Hobo ut i dag.

Effektivisering

Prosjektet ser på levemønster og hvordan gjestene opplever ulike miljøer. Undersøkelsen måler også bruk av elektrisitet, vann, ventilasjonsflyt, lys, CO2, fuktighet og bevegelser. Det er også tenkt at rommene skal kunne endres for å se på hvordan hver eneste kvadratmeter kan utnyttes mest mulig effektivt basert på gjestens formål med oppholdet. Gjestene selv kommer ikke til å merke noe til studien, man ser på muligheter for å kunne visualisere undersøkelsene via skjerm eller app.

SJEF: Mattias Stengl, i sin tid Norges yngste hotelldirektør, er nå sjef på Hobo i Stockholm.

– Hobo har ikke ett fastlåst konsept, men utvikler oss stadig i samhandling med tiden og menneskene som kommer innom. Gjestene våre stiller høye krav til fornyelse, innovasjon og kreative løsninger, og skal oppleve oss som fornyet hver gang de besøker oss på Brunkebergstorg. Fra vår side krever det fleksibilitet og muligheten til å teste ut nye ting raskt, og derfor er det en selvfølge å være med på dette forskningsprosjekt. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Mattias Stengl, hotelldirektør på Hobo Hotel.

KTH er den største og eldste tekniske høyskolen i Sverige, har en omfattende virksomhet med utdanning av sivilingeniører og har en stor forskningsvirksomhet. Nordic Choice Hotels er et av fem selskap som samarbeider med KTH i studien. De øvrige er Akademiska Hus, Einar Mattsson, Schneider Electric og Vinnova.

Powered by Labrador CMS