NY DRAKT: Innholdet er lagret 24 måneder på sherry-fat, mens flasken har ny design.
NY DRAKT: Innholdet er lagret 24 måneder på sherry-fat, mens flasken har ny design.

Nypusset arvesølv

Det er en kjent sak at også arvesølvet trenger en finpuss av og til. Nå har Det Norske Brenneri sitt edleste arvesølv fått en etterlengtet puss.

Publisert

Arvesølvet Aquavit har siden den ble lansert i 2011 blitt en viktig del av akevitt-sortimentet i Norge. Nå tappes den i «ny drakt», etter å ha modnet og godgjort seg hele 24 måneders på de beste sherryfatene Spania har å oppdrive.

- I den nye utgaven av denne akevitten har det vært viktig for oss å tydeliggjøre navnets betydning. Arvesølv som arvegods og arvesølv som naturlig råvare, er begge grunnleggende assosiasjoner når den nye Arvesølvet Fatlagret Aquavit nå blir lansert. Norske tradisjoner og arvesølv blir presentert med inspirasjon fra rosemaling, bunader, bunadsølv, sølvtråd, treskjæring og det grunnleggende i norsk natur, selve urfjellet, forklarer produktansvarlig Jarle Nereng i Det Norske Brenneri.

«Har fått som fortjent»

Innholdet i akevitten fra Det Norske Brenneri har høste lovord både nasjonalt og internasjonalt, men nå var det på tide at flasken matchet innholdet.

– Sammen med Design Horse har Det Norske Brenneri utviklet den nye etiketten, og gitt den det premium-uttrykket som Arvesølvet Fatlagret Aquavit fortjener. Nå står flasken i stil med innholdet, og våre eksisterende og nye kunder får enda større glede av sitt arvesølv, sier Nereng.

Arvesølvet aquavit er tildelt en rekke internasjonale priser for sin kvalitet, senest en gullmedalje fra New York International Spirits Competition i 2017.

Krydder til siste slutt

Det er for øvrig Jon Bertelsen som har mikset og trikset seg frem til det endelig resutatet. Her er han smaksnotater: På nesen vil du kjenne appelsin, plommer og sitrusoljer, samt hvit grapefrukt, karve, kardemomme, koriander, stjerneanis og vanilje. En kompleks smak med karve, anis, appelsinmarmelade og lakrisrot. Ettersmaken varer og varer, med kryddertoner helt til siste slutt.