
Det betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA.
Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen.
– Dette er stor stas, sier daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.
Han fortsetter:
– Vi konkurrerte mot whisky fra hele verden, og er selvsagt stolte over at vi hevdet oss helt i toppen. Dette viser at vi kan lage whisky av svært god kvalitet, selv her i lille Norge. Brenneriet vårt i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen, har all grunn til å være stolte i dag. Dette er håndverksbrennevin av ypperste klasse, sier Nelvik stolt.
Det Norske Brenneri var forøvrig først ut med norsk single malt allerede i 2012.
Eiktyrne Quadruple er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, men det er kun produsert et begrenset antall flasker. Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.