Norsk øl til Sirha og Bocuse d’Or

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

For første gang skal flere varianter av norsk øl leske ganene til det kresne publikummet under den store matmessen Sirha som arrangeres samtidig med det prestisjetunge og uoffisielle VM i kokkekunst Bocuse d’Or i Lyon. 

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat som skal tilberedes av ledende norske kokker med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft (tidl. Per Se i NY) og Heidi Bjerkan (Slottet og Credo) i spissen.

- Vi får daglig tilbakemeldinger fra kokker som bekrefter at de ønsker å delta på den norske standen, og vi gleder oss veldig til å samle de beste av de beste når vi skal vise frem norsk mat og drikke til bransjefolk fra hele verden, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen, NCE Culinology.

- Dette er en stor anerkjennelse for norske bryggerier og vi gleder oss til å skjenke ølet til verdens fremste mat- og drikkemennesker, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen.

For første gang blir det en norsk felles stand, og målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi samtidig som vi skaper en god møteplass for viktige relasjoner og kontakter.

De bryggeriene som vil være representert i Lyon i januar er: Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet.

Det er den norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som skal i ilden i Bocuse d’Or, sammen med sin commis Julie Ekse Jensen (Renaa Restauranter). Johannessen vant Bocuse d’Or Europa i Brussel i mars, og er dermed storfavoritt før mesterskapet. 

Fakta om Bocuse d’Or/Sirha:

  • Sirha har over 2200 utstillere og venter over 160.000 besøkende når den holder åpent 26. – 30. januar 2013.
  • Storhusholdningsmessen er rammen rundt det store kokkemesterskapet Bocuse d’Or, som har en stor arena inne på messen.
  • Det er ventet over 1000 nordmenn vil besøke messen og konkurransen 
Teaser:

For første gang skal flere varianter av norsk øl leske ganene til det kresne publikummet under den store matmessen Sirha som arrangeres samtidig med det prestisjetunge og uoffisielle VM i kokkekunst Bocuse d’Or i Lyon. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Øl fra Sundbytunet er blant drikkene som skal serveres i Lyon. Her gründer Kjersti Sundby og sjefsbrygger Frank Werme.
Powered by Labrador CMS