NM-klare kokker

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

12 kokker står klar til å kjempe i NM i Kokkekunst neste uke.

Norgesmesterskapet finner sted i Ålesund onsdag 21. og torsdag 22. august. Ti mannlige og to kvinnelige kokker er klart til dyst, og vinneren blir kåret under NM-banketten torsdag kveld. Konkurransen finner sted i Sparebanken Møre Arena (kjent som Sunnmørshallen) og kan følges av interesserte underveis.

- Det er dyktige finalister, uttatt etter strenge kriterier, understreker Kristine H. Hartviksen, President i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), ansvarlig for konkurransen. Den praktiske tilretteleggingen av arrangementet er lagt til Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal til nkl.no.

Flere av deltakerne har vært med tidligere. Vinneren får Kongeportal, oppmerksomhet og mulighet til å representere Norge i Nordisk mesterskap i Danmark neste år.

Svenske Conny Andersson er hoveddommer. Med i juryen er også Sven Erik Renaa, Jostein Medhus, Espen Vesterdal Larsen, Jørn Lie, Atle Lura og Maria Tuff.

Finalistene har forberedt sin meny med utganspunkt i disse retningslinjene:

 

Forrett skal bestå av minst 60 prosent klippfisk (DYBVIK Gran Reserva rent ryggstykke utvannet i 2 døgn før konkurransestart).

Norske kamskjell, blåskjell og minst ett valgfritt Tine-produkt.

Som garnityr skal kandidaten bruke minst én av grønnsakene gulrot, norske tomater eller blomkål.

 

Hovedrett skal bestå av minst 60 prosent svinenakke Gilde Ekstra (med opprinnelse Stange/Nes) og Gilde storfekjake, samt Tine yoghurt naturell. Som garnityr skal brukes minst én av grønnsakene, purre, pepperrot eller rødbeter.

 

Dessert skal bestå av Valrhona mørk sjokolade og norske epler. I tillegg skal det benyttes Tine ferskost YSTIL fra Haukeli.

 

Årets 12 NM-deltakere er:

Andre Hovdenakk Slettvoll (25) fra Ørsta, arbeider hos Wilberg ved Statoil Vassbotnen, Stavanger.

Carina Loftheim Merieau (26) fra Molde, arbeider ved To rom og kjøkken, Trondheim.

Fredrik Log arbeider (22) fra Øvre Vats (Vindafjord), arbeider hos Renaa Restauranter, Stavanger.

Harald Nesse fra Horten, arbeider ved Bama Storkjøkken AS, Vestfold.

Håvard Klempe (23) fra Trondheim, arbeider ved Restaurant Søstrene Karlsen, Trondheim.

Marius Dragsten Kjelsrud (19) fra Stjørdal, arbeider ved Restaurant Bagatelle i Oslo.

Ole A. Larsen Fjeldså (21 ) fra Bødø, arbeider ved Strand Restaurant, Stabekk.

Reneé B. Fagerhøi (27) fra Nøtterøy/ Tønsberg, arbeider ved Kalas og Canasta, Trondheim.

Rune Ørsjødal (26) fra Verrabotn, arbeider ved Øyna Parken, Inderøy.

Sebastina Sirius Engh (35) Halden, arbeider ved Vertshuset Kurtisen, Halden.

Andreas Ivan Nielsen (26) Kristiansand, arbeider for Tangen vgs. og eier av Kurong & Mat AS, Kristiansand.

Øyvind Bøe Dalelv (24) fra Bodø, arbeider ved Statholdergaarden, Oslo.

Teaser:

12 kokker står klar til å kjempe i NM i Kokkekunst neste uke.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS