Kutt ut kjeftingen

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Kokker må kutte ut kjefting på kjøkkenet og ikke minst på TV. – Jeg etterlyser kokker som er gode rollemodeller og ikke brølende, bannende og svært lite tiltalende personer. Vi voksne kokker skal inspirere ungdom til å ta kokkeutdannelse og da må vi få til gode og trygge manerer på kjøkkenet, sier Bent Stiansen.


 

- Tiden for tyranner på kjøkkenet er over, nå er det gode manerer som gjelder, og dette vil skape trygghet for unge som ønsker seg inn i faget vårt. Det var budskapet fra Bent Stiansen fra Statholdergaarden og gullvinner i Bocuse d’Or 1993, da han gikk på scenen under den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 i Korea.


Stiansen var sammen med en delegasjon på 60 nordmenn i Korea på WACS2012 (World Association of Chefs Societies) fra 01.05 til 06.05. Nyhetene om vanskelig rekruttering til mat- og kokkefaget er en konstant utfordring, også internasjonalt.

– Derfor deler jeg våre norske erfaringer med å løfte frem enerne, som også trekker andre til faget, sier Stiansen.
Samtidig har et stort team av kokker fra hele Norge jobbet i flere dager med smaksmenyen flere hundre delegater koste seg med. Menyen består av norsk laks, Sterlingkveite med akevittkrydder, lettrøkt makrellkrem og helbakt Sterlingkveite. Friske jordbær med karamellsaus og ristede nøtter gikk også ned på høykant.


WACS kongressen arrangeres i Norge og Stavanger i 2014, og gjør det ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta. – Med norsk sjømat, øl og friske jordbær inviterer vi verdens kokker til Norge, og planleggingen for Stavanger er godt i gang, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og president i Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL, Kristine Hartviksen.
Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme under WACS2012 kongressen i Korea, og samarbeider med Region Stavanger for å markere seg i viktige markeder. – Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst i arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS Stavanger 2014, opplyser Andersen.
 

Main Image:
Thumbnail Image: