Kulinarisk åpning på Kontraskjæret

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Taste of Oslo inviterer til kulinariske opplevelser på Kontraskjæret ved Rådhusplassen denne helgen. Hotellmagasinet fikk være med på en "prøvekjøring".

I går åpnet portene til "Taste of Oslo". Dette er første gangen at Taste Festivals arrangeres i Norge.

Electrolux er hovedsponsor for festivalen, og vil være partner og hovedsponsor de neste tre årene. Festivalen arrangeres på Kontraskjæret, flankert av festningsmurene på Akershus festning og med utsikt over Rådhusplassen og Aker Brygge.

Produsenten benyttet anledningen til to lanseringer. Den ene er klassikeren Electrolux Assistent kjøkkenmaskin som nå  kommer i ny drakt. Det andre er markedets første kombidampovn med Sous-vide for den litt mer enn gjennomsnittlig matinteresserte hjemmekokken. Denne kommer på det norske markedet i september, og ble demonstrert av Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi.

 

Espen Vesterdal Larsen og staben ved Kulinarisk Akademi leder den interaktive workshopen "Electrolux Chefs Secrets".

 

Workshop

En av opplevelsene som besøkende kan få med seg på Kontraskjæret er den interaktive workshopen, Electrolux Chefs Secrets. Sammen med sine kollegaer ledet Vesterdal Larsen en prøvekjøring av kokkekurset for fremmøtt presse, der oppgaven denne gangen var å lage en green curry med kveite, som er en av rettene på kurset. Det var et effektivt, morsomt og lærerikt kurs med smakfullt resultat. 12 arbeidsstasjoner er rigget til, med mulighet for inntil 24 personer å delta på hver økt. Dette er en gyllen anledning til å lære seg noen nye triks fra profesjonelle kokker. Blir alle kursene fylt opp, kan rundt 400 matentusiaster få anledning til å teste sine kokkeferdigheter - naturligvis på Electrolux-produkter.

 

På Electrolux Taste Theatre kan man se kjente TV-kokker utfolde seg.

 

Chefs table

Flere restauranter er representert på Kontraskjæret, heriblant Restaurant Madu på Grims Grenka og Bagatelle/LilleB. Terje Ness og hans ORO Restaurant - Bar & Grill serverte noen av sine retter ved Electrolux Chef's Table. Dette er festivalens mest fasjonable etablissement hvor noen av Norges fremste kokker tilberede og demonstrere sine kokketeknikker og servere treretters menyer for utvalgte gjester. I tillegg kan andre besøkende også få kjøpe seg til en kulinarisk smaksopplevelse fra denne og de andre restaurantene, som alle presenterer spennende menyer i sine boder. I tillegg kjøres det en rekke live-show på festivalområdet. På Elecrolux Taste Theatre kan publikum oppleve Eyvind Hellstrøm, Allan Poulsen, Zhang Young og Terje Ness demonstrere nye kokketeknikker for inntil 1700 festivalgjester.

Før åpning første festivaldag var det hektisk aktivitet for å få alt klart til publikums innrykk, og med en ny festival følger naturlig nok en viss usikkerhet om hvor mange som kommer innom, og hvor mye mat som skal forberedes.

Ingrid Espelid Hovig og Terje Ness er ambassadører for festivalen.

Restaurant Madu serverer sine rå delikatesser, og benytter anledningen til å bli enda bedre kjent blant det store publikum.
Teaser:

Taste of Oslo inviterer til kulinariske opplevelser på Kontraskjæret ved Rådhusplassen denne helgen. Hotellmagasinet fikk være med på en "prøvekjøring".

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS