Klar for Årets Kokk 2013

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I morgen braker det løs i Mathallen i Oslo.

Seks kokker er klare til å vise muskler under Årets Kokk 2013 i Mathallen i Oslo fredag 20. september. Der blir det avgjort hvem som får representere Norge i Bocuse d'Or i 2014 og 2015.

De seks finalistene er Jan Robin Ektvedt, Øyvind Bøe Dalelv, Adrian Løvold, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen og Alexander Berg.

Arrangementet starter klokken ti, og første kjøkken skal være klar til levering klokken 15.00.

I dommerpanelet sitter Odd Ivar Solvold, Terje Ness, Charles Tjessem, Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa og Tom Victor Gausdal. Gjestedommere er Allan Poulsen, Jonas Lundgren og Jesper Kock.

Dette er deltakerne:

Jan Robin Ektvedt (27) kommer fra Tønsberg. Han jobber i dag på Strand Restaurant i Oslo som assisterende kjøkkensjef. Han har tidligere vært soussjef på Engø Gård på Tjøme, kokk ved det kongelige Slott avd. Skaugum og kokk og kjøkkensjef på Falcon Crest i Oslo. Ektvedt startet karrieren som lærling i Mathuset Solvold i Sandefjord i 2003. Han har vært Commis for blant annet Tom Victor Gausdal og vunnet førsteplassen i NM for lærlinger i 2006.

TINE-favoritt er TINE Kremost Original Naturell

 

Adrian Løvold (25) kommer fra Trondheim, og startet sin karriere på Kontoret, en restaurant eid av sagnomsuste Roar Hildonen. Siden har han blant annet gått i lære hos Odd Ivar Solvold og Mathuset Solvold. Løvold har assistert tidligere Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie, og har vært kjøkkensjef hos Mathias Dahlgren i Stockholm, en restaurant som har plassert seg med to stjerner i Guide Michelin.

TINE-favoritt: TINE Ekte Smør

 

Øyvind Bøe Dalelv (24) kommer fra Bodø og jobber for tiden som soussjef ved Statholdergaarden i Oslo, hvor han også startet karrieren som lærling i 2007. Han har yrkeseraring fra Restaurant Eik i Oslo og som kokk i Det norske yrkeslandslaget og Junior-kokkelandslaget. Han har en hel del mesterskap og utmerkelser på sin merittliste, blant annet førsteplass i World Skills, VM i yrkesfag, kokk i London 2011 og 2. plass i NM i Kokkekunst 2012.

TINE-favoritt er TINE Ekte Smør

 

Ørjan Johannessen (28) er fra Austevoll utenfor Bergen. Han startet som lærling ved Hotell Neptun i Bergen i 2004 og fikk fagbrev som kokk i 2005. Johannessens arbeidskarriere til nå har vært ved Mathuset Solvold i Sandefjord, Gastronomisk Institutt i Stavanger og i Det Norske Kokkelandslaget. I dag jobber han på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll. På merittlista står blant annet førsteplass i Bocuse d’Or Europe i 2012.

TINE-favoritt er TINE Kremfløte

 

Gunnar Hvarnes (36) er vokst opp i Larvik og jobber for tiden i Spiseriet Restarurant i Stavanger. Han har bred karriere fra flere anerkjente restauranter som blant annet kjøkkensjef i Bølgen & Moi på Høvik, Bon Lloc i Stockholm og Annen Etage i Oslo. Han har vært kaptein på Det Norske Kokkelandslaget fra 2004-2008. Hvarnes har mottatt en rekke priser og plasseringer og fikk bronsemedalje i Bocuse d’Or Lyon i 2011, den mest prestisjefylte konkurransen av dem alle.

TINE-favoritt er TINE Ekte Smør

 

Alexander Berg (31) er vokst opp i Drammen og jobber som kjøkkensjef på Restaurant ORO i Oslo. Han startet som lærling på Hotel Continental i Oslo i 2000, og har jobbet seg opp via en rekke serveringssteder. Som kokk i Oppe & Nede i Oslo, Timbuktu i Stavanger og Palace Grill i Oslo. I tillegg har Berg tatt gode plasseringer i en rekke mesterskap, som 1. plass i Nordisk Mesterskap i kokkekunst i 2009 og 4. plass i Årets Kokk 2011.

TINE-favoritt er TineMelk.

 

Hotellmagasinet vil være til stede. Følg også konkurransen på Bocuse d'Or Norges facebookside!

Teaser:

I morgen braker det løs i Mathallen i Oslo.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS