Will you "bee" my guest?

Will you "bee" my guest?

Quality Hotel Klubben i Tønsberg tilbyr nå 2000 nye rom. I dag avduker de nemlig et biehotell i Gullkronene naturreservat. 

– Einstein sa at dersom biene forsvinner har vi mennesker bare fire år igjen på jorda. I det siste har vi sett at stadig flere av dem blir borte, og det er svært urovekkende. Med næringslivet i Tønsberg på laget har vi nå bygget et biehotell som kan bidra til å gjøre leveforholdene litt lettere for våre små, flyvende hjelpere, sier Jeanette Christoffersen, hotelldirektør på Quality Hotel Klubben.

Det er flere årsaker til at insektene sliter. Det vokser færre blomster i landskapet, og dermed blir det vanskeligere å finne næring nok til å overleve. Giftige insektsmidler og smittsomme sykdommer har også bidratt til problemet.

Får bi-jobb

Det var Tønsberg Næringsforening som var initiativtager til prosjektet og som spurte hotelldirektøren på Quality Hotel Klubben om hun ville bli direktør for biehotellet. Næringslivet i Tønsberg gir økonomisk støtte ved å kjøpe andeler i biehotellet. Støtten går til oppsett, drift og vedlikehold, og Quality Hotel Klubben har ansvar for at disse tingene blir ivaretatt.

– Ved å bygge biehotellet gir Quality Hotel Klubben og næringslivet i Tønsberg disse viktige dyrene gode forutsetninger for å overleve. Dette er et flott eksempel på at lokalt engasjement nytter, og vi applauderer tiltaket, sier Cathrine Dehli, Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels.

Biehotellet blir avduket i dag.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen