SATSER PÅ MAT OG DRIKKE: Thon Hotel Vettre vil friste lokale spisegjester med restaurant Ask.
SATSER PÅ MAT OG DRIKKE: Thon Hotel Vettre vil friste lokale spisegjester med restaurant Ask.

Vil kapre spisegjester med Ask

Thon Hotel Vettre vil ta andeler av restaurantmarkedet i Asker og Bærum.

– Vi skal ikke være en hotellrestaurant – vi skal være en restaurant i hotellet, sier Petter Wilhelmsen til budstikka.no.

Han er ny assisterende direktør ved hotellet, hentet fra stillingen som daglig leder ved Bølgen & Moi på Høvikodden. Og den gamle arbeidsgiveren er målestokken for nye restaurant «Ask».

– Ja, det er det. Vi har høye ambisjoner, sier hotelldirektør Geir Lian, som har investert sju millioner kroner i stedet. Restauranten vil ha rundt 15 mennesker tilknyttet, hvorav rundt åtte på kjøkkenet.

Blant de mest sentrale er Michael Santos da Silva, John Sjøstrand og Marcus Asuka. De tre har bakgrunn fra den eksklusive restauranten Le Canard i Oslo samt fra Dalen Hotel i Telemark.

Michael Santos da Silva sier det blir rustikk, hjemmelaget mat basert på kortreiste råvarer i størst mulig grad.

– Vi legger også opp til det som kalles «Family sharing» – at man får noe servert direkte på tallerkenen. Men der man også deler flere retter med hverandre. En stor grill blir sentral i det åpne kjøkkenet. Her vil fisk og kjøtt bli grillet, sier han.

 

Til toppen